r
Nosalty Logó

Rakott krumpli serpenyőben Mártitól

Marti48
Rakott krumpli serpenyőben Mártitól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

807
Kalória
33.2g
Fehérje
43.6g
Szénhidrát
55.7g
Zsír
313.6g
Víz
429.9g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 807 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1906.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    313.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 807 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3813.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    2209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    627.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 1614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplikat, és felkarikázzuk. Sós vízben megfőzzük. Egyidejűleg 4 szép nagy tojást szintén felteszünk főni. A csabai (vagy más) kolbászt felkarikázzuk.
  2. A megfőtt krumplit leszűrjük. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk egy csapott evőkanál (mangalica)zsírt, és ebben zsemleszínűre pirítjuk a krumplit, majd hozzáadjuk a kolbászt, röviden sütjük, majd az egészet felöntjük a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön óvatosan forgatva forraljuk.
  3. A főtt tojásokat tojásvágón felszeljük, és a forró krumpli-kolbász keverékre elrendezzük. Sózzuk, kis kanállal tejfölt osztunk szét rajta, megszórjuk a frissen reszelt parmezánnal (vagy más aromás sajttal), lukacsos sütőfedővel lefedjük, és lassú tűzön összepároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Mostanában ráálltam egyes "csőben sültek" serpenyőben történő elkészítésére - erre egy átmeneti időhiány vitt rá. Örömmel tapasztaltam, hogy gyorsan és mégis olyan ízletesen készíthető el pl. ez a "rakott krumpli", mint a klasszikus változat. Ajánlom minden sietős és átmeneti, azaz permanens időhiányban szenvedő kedves Főzőtársamnak! :)

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...