r
Nosalty Logó

Rakott krumpli sajtos besamel mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott krumpli sajtos besamel mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

alapok

mártás

lerakás

Összesen 584 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

alapok

mártás

lerakás

Összesen 1170 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

alapok

mártás

lerakás

Összesen 106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    196 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 584 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1864.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 1170 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

alapok

mártás

lerakás

Elkészítés

alapok

  1. A krumplit héjában, és a tojásokat feltesszük főni.

mártás

  1. A tejet felforraljuk, félretesszük.
  2. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és a fűszereket.
  3. A forró tejjel felengedjük a masszánkat.

lerakás

  1. A krumplikat és a tojásokat meghámozzuk, felszeleteljük.
  2. Lerakunk egy réteg krumplit, aztán egy réteg tojást.
  3. A tojás tetejére öntjük a mártásunkat.
  4. Jön még egy réteg krumpli, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal (nem kötelező). (Én paprikát is szoktam tenni a tetejére, az is belesül és jobb íze lesz tőle.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17512
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 02.

Ajánló

Én jénaiban szoktam sütni, de lehet tepsiben is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekiálltam rakott krumplit csinálni, amikor észrevettem, hogy nincs itthon tejföl... nem tudtam mivel helyettesíthetném... aztán jött az ötlet az itthoni dolgokból, hogy akkor legyen besamel mártás.... és nagyon finom lett :)

Hozzávalók

alapok

mártás

lerakás

Címlapról ajánljuk

További cikkek