r
Nosalty Logó

Rakott krumpli Nita módra

Nita
Rakott krumpli Nita módra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rakott kruplihoz

603
Kalória
19.5g
Fehérje
42.7g
Szénhidrát
40.3g
Zsír
332.7g
Víz
177.4g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakott kruplihoz

Összesen 603 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakott kruplihoz

Összesen 4829 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakott kruplihoz

Összesen 111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    332.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 603 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    322.1 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9866.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    2398 mg
  • Nátrium
    5679 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    341.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    2661.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1329 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    558 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    1176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    2026 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2594 micro
Összesen 4829 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    178 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

A rakott kruplihoz

  1. A krumplit sós vízben puhára főzzük.
  2. A paradicsomot, paprikát, hagymát apróra vágjuk.
  3. A bacont lepirítjuk, rá dobjuk a hagymát, utána a paprikát, paradicsomot, amikor ez mind össze esik kis delikáttal borssal ízesítjük.
  4. Közben a tojásokat odatesszük főni, a forrástól számított 10percig. Ha kész, megpucoljuk, tojásszeletelővel felszeljük.
  5. Amikor a krumpli kész, akkor hideg vízben leöblítjük, és karikára vágjuk. A párizsit kockázzuk és lepirítjuk.
  6. Ekkor jön az étel összerakása. A tepsibe: alulra krumpli, rá a baconös, paprikás, paradicsomos hagymás keverék, rá a tojás felszelve, utána lepirított párizsi végül a krumpli réteg.
  7. A tetejére tejfölt kis vízzel felhígítunk, borsozzuk, delikátozzuk, pirosaranyazzuk, össze keverjük, ráöntjük az egészre. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...