Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joszenabe

Joszenabe
Joszenabe
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nabe egy szezonális, ősszel és télen fogyasztandó, házias jellegű japán ételkategória. A hideg időben nagyon gyakran vacsoráznak együtt ilyesmit a japán családok. Nevét a japán agyagedényről, a nabéról kapta. Ez az étel nem csak a testet, hanem a lelket is melengeti, hiszen közösen, egy tálból csipegetve költik el az étkezést az egy asztalnál ülők. Sokféle nabe létezik, ez az egyik legegyszerűbb.

Könnyű, de laktató étel, kalóriaszegény és egészséges.

A blogomon olvashatsz róla bővebben.

hozzávalók / 3 adag

A nabéhoz

A főzőléhez

A ponzu szószhoz

ajánlat

Főtt rizzsel kell tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket és egyéb hozzávalókat rendezzük az edénybe szépen egymás mellé, fajtánkért kis kupacokban. Az edényünk űrtartalmától függően öntsük fel a  fenti (főzőlé) arányú keverékkel úgy, hogy a nagyjából mindent ellepjen a folyadék. Így főzzük 15-20 percig a hozzávalókat fedő alatt, közepes lángon.
  2. A mártogatós szószt szedjük szét mélyebb tálkákba és tálaljuk a ’nabéval’ és párolt rizzsel. A teljes fazéknyi nabét tegyük az étkezőasztalra egy hőálló alátétre helyezve. Ki-ki magának szedjen a nabéból egyszerre 3-4 fajta párolt ételféleséget a szószos tálkákba, így fogyasszuk az ételt. Pálcika használata ajánlott!
  3. Jó étvágyat!


 

  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 411
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Anchan

Mióta szakács: 2013.03.05.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Agyagedényben főtt finomságok, nabe, japán egytálétel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

610
kínai kel 1 db
laskagomba 15 dkg
csirkecomb 2 db
tofu 15 dkg
póréhagyma 1 közepes db
udon tészta 200 g
víz 0.5 l
dashi 10 ml
szójaszósz 2 ek
szaké 20 ml
mirin 10 ml
almaecet 70 ml
szójaszósz 50 ml
mirin 30 ml
citromlé 2 tk