Nosalty Logó

Bolognai hús lángostésztán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Bolognai hús lángostésztán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A húshoz

A tetejére

Összesen 705 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A húshoz

A tetejére

Összesen 5635 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A húshoz

A tetejére

Összesen 206 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    480 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 705 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    356.8 g

Zsír

  • Összesen
    222.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10496.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    456 mg
  • Kálcium
    2801 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    4140 mg
  • Nátrium
    2582 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    989 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3843 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 5635 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hagymákat kockákra vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, megpároljuk. Elkeverjük a paradicsompürével, fűszerezzük.
  2. Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, sózzuk és összedolgozzuk. Meleg helyen megkelesztjük.
  3. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, ráborítjuk a tésztát, és a kezünkkel eligazítjuk.
  4. Ráöntjük a húsos masszát, elsimítjuk, és megszórjuk a sajttal. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10897
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon finom, akár hidegen is.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

nagyon guszta, köszönöm :)

Törölt felhasználó

Kedves Helga! A recepted alapján tegnap elkészítettem ezt a remek kis ételt. Tényleg finom lett, azonban azt szeretném megkérdezni, hogy azt hogy oldod meg, hogy a tészta ne ragadjon rá - pontosabban ne süljön rá - a süt?papírra. Nem vagyok már kezd? a konyhában, mégis nagyon megszenvedtem, mire a papírt "leoperáltam" az aljáról (azaz a tészta aljával együtt kellett levágnom)... azon gondolkodtam, hogy ha nem tettem volna alá papírt, csak simán kiolajozom a tepsit, nem lett volna gond.

Helga1

Szia Hajninéni! Nem tudom, hogy mi lehetett az oka, hogy rátapadt. Igaz nem mindegyik süt?papír egyforma, már én is jártam úgy régen - más sütinél -, hogy hozzáragadt és csak mérgel?dtem. Most már csak egy félét veszek ( Aldisat) és ezzel nincs gondom. A tésztát simán beleburítottam a tepsibe és rá is ragadt itt-ott mikor elegyengettem. Viszont, ha kiolajozod, keményre sül az alja és nehezebb elvágni, bár így ropogósan is finom. Örülök, hogy ízlett a receptem. Üdv: Helga

A konyha boszorkánya

Nagyon szépen köszönöm ezt az isteni receptet! Azóta még a pizzát is ezzel a recepttel készítem! Egyébként is diétás, hogy nincs benne zsiradék, de kipróbáltuk tönkölyliszttel és nagyon finom úgy is! :D

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek