Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jordgubbstårta - svéd piskótatorta

Jordgubbstårta - svéd piskótatorta
Jordgubbstårta - svéd piskótatorta
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Svéd szülinapi torta.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Szülinapra, ünnepekre, partikra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  Keverjük össze a hozzávalókat. Keverjük fel a tojásokat egy tálban, majd olvasszuk meg a margarint, amibe öntsük bele a tejet, ezt hagyjuk kissé állni.
  2. Majd a tálba öntsük bele a cukrot, a vaníliás cukrot, erre rá a kihűlt folyadékot. Ezután lassan adagoljuk bele a lisztet.
  3. A köralakú tepsit margarinozzuk és lisztezzük ki!
  4. Süssük meg a tésztát, és vegyük ki, mikor a tűpróbán is már oké.
  5. Hagyjuk állni, majd ha kihűlt, vágjuk fel 3 egyenlő részre.
  6. Ezt követően hogy kihűlt, az alsó réteget kenjük meg az összetördelt banánnal, majd erre kenjük rá a lekvárt, és végül a maradék banánt és pudingot.
  7. Helyezzük rá a tetejét, és kenjük be az egészet a habbal, és díszitsük tetszőlegesen eperrel és más színes golyócskákkal.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 438
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

JéHeléna

Mióta szakács: 2010.11.03.
23 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: skandináv
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

svéd pudingos-gyümölcsös torta, puha piskótatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-10-25 14:00

Szia!
Meg tudnád mondani, mekkora tortaformára szólnak ezek a mennyiségek?
Előre is köszi
T

505
margarin 100 g
cukor 180 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 3 db
finomliszt 25 dkg
sütőpor 2.5 tk
víz 2 dl
banán 2 db
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
lekvár/ dzsem 4 ek
habtejszín 150 ml
cukor 1 teáskanál
eper 20 dkg
színes cukorka 3 ek