Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Névnapi pudingtorta Samiyatól

Névnapi pudingtorta Samiyatól
Névnapi pudingtorta Samiyatól
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom névnapjára akartam sütni valamit, de nem tudtam választani a rengeteg recept közül. Ezért benéztem a spájzba, majd a hűtőbe, és "megszületett" ez a torta. Hogy miért tettem idézőjelbe a megszületett szót? Mert ez tipikusan egy olyan recept, ami minden 5. embernek eszébe jut. Tök egyszerű... És olyan kézenfekvő... Most biztosan sokan gondolják magukban: "Oooh, hát én ilyet már hányszor csináltam! Csak nem pont ugyanilyet!" Hát igen. De biztos vannak olyanok is, akik eddig még nem gondoltak erre! Akik szintén nagy pudingfogyasztók, mint mi. :) Ők most azt gondolhatják: "Jujj, ez de jó ötlet! Hogy ez eddig nem jutott eszembe!" Lehet előbb-utóbb nekik is eszükbe jut. De én most erre rásegítek! :) Elsősorban nekik szánom a receptet! Fogadják nagy szeretettel! :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Pudingimádóknak! Sokféleképpen lehet variálni a tölteléket, pl bővíthetjük gyümölcsdarabokkal, mondjuk eperrel vagy banánnal, puncspuding esetén mazsolával (akik szeretik). Igazából fantázia kérdése! :) A zselatint én mindenképp javasolnám a krémbe, mert a mascarpone eléggé fellazítja a pudingot és félő, hogy szétfolyik, amikor másnap levesszük a karimát a tortáról. Úgyhogy elfér az ott benne! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat habosra keverjük. Apránként hozzáadva a cukrot, a vaníliás cukrot, az aromát és a sót, krémmé keverjük.
  2. A tojásokat egyenként alaposan beledolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, majd átszitáljuk. Két adagban a vajkrémbe keverjük. Ha túl sűrű lenne, pici tejjel lazíthatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, a tortakarimát eltávolítjuk és rácsra téve hűlni hagyjuk. A sütőpapírt lehúzzuk és vízszintesen félbevágjuk.
  4. A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük, kicsit hűlni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a mascarponet és belekeverjük a zselatint is.
  5. A tortakarimát visszapattintjuk a formára és visszatesszük a torta alsó felét. Rákenjük a krém 3/4-ét és rátesszük a torta tetejét. A maradék 1/4 krémet rákenjük és megszórjuk csokoládéforgáccsal.
  6. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 797
elküldve: 15
receptkönyvben: 257
elkészítve: 4/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés pudingtorta, pudingos torta mascarpone krémmel, pudingtorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dioevi
dioevi Thu, 2014-06-05 17:29

Nem lehet csak pudingból a krém ? Mascarpone nélkül ?

1104
finomliszt 12 dkg
étkezési keményítő 3 dkg
sütőpor 1 tk
vaj 15 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliaaroma 1 kávéskanál
tojás 3 db
1 csipet
epres pudingpor 3 csomag
tej 1 l
mascarpone 50 dkg
cukor 20 dkg
zselatinfix 1 csomag
csokoládéforgács 5 dkg