Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hazai bableves

Hazai bableves
Hazai bableves
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy volt, hogy bableveses ebédet kapok. Végül azon kaptam magam, hogy csak akkor lesz itt ebéd, ha saját magamnak főzöm meg... és így született meg a Hazai bableves.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ebéd

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy lábosban felteszek kb. 2 liter vizet forrni. Beletesszük a sót, borsot. A babot, a felkockázott sárga- és fehérrépát, és a zellert is.
  2. Ízesítjük még babérlevéllel és petrezselyemmel, és finomra vágott fokhagymával. Körülbelül másfél óráig hagyjuk, lassú tűzön fedővel lefedve.
  3. Utána rántást készítünk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, apróra vágott hagymával. Majd lisztet adunk hozzá és fűszerpaprikát. Csomómentesre keverjük. Hideg vizet adunk hozzá. És ezt belekeverjük a bablevesbe.
  4. Kb. 10 percig még összefőzzük, utána lehet tálalni.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 71
össznézettség: 2 721
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Grinderbar

Mióta szakács: 2018.05.22.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehérbab-leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

518
fehérbab 400 g
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 kis db
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 kis db
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l
babérlevél 4 db
fűszerpaprika 1 ek
fokhagyma 2 gerezd