Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos padlizsánsaláta SPAR konyhájából

Joghurtos padlizsánsaláta SPAR konyhájából
Joghurtos padlizsánsaláta SPAR konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, nyári saláta, amit bármelyik napszakban elfogyaszthatunk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A padlizsánt mossuk meg, vágjuk le a szárát, majd szeleteljük, kockázzuk, ki hogyan szereti. Sózzuk le, hogy levet engedjen, így elkerülhetjük azt, hogy kesernyés ízt kapjon a sütés folyamán. 10 perc után vízzel öblítsük, papírtörlővel szárogassuk le.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szórjuk a padlizsáncsíkokat, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd római köménnyel és mentával ízesítjuk, majd tegyük be a sütőbe 10-15 percre, hogy megpiruljanak.
  3. Közben keverjük össze a joghurtot az áttört fokhagymával és a fűszerekkel, a petrezselymet és a koriandert pedig aprítsuk fel.
  4. A sült padlizsánt kicsi hűtés után beleszórhatjuk az öntetbe. Tálaláskor szórjuk meg a salátát frissen vágott zöldfűszerekkel.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 857
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

saláta padlizsánnal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

380
padlizsán 2 db
olívaolaj 2 ek
joghurt 450 g
oregánó 1 tk
fokhagyma 2 gerezd
római kömény 1 tk
citromlé 1 citromból nyert
koriander 0.5 csokor
petrezselyem 0.5 csokor
pita 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint