r
Nosalty Logó

Joghurtos padlizsánsaláta SPAR konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Joghurtos padlizsánsaláta SPAR konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1517 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 380 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4168.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    1959 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1273.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    459 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1866 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1680 micro
Összesen 1517 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A padlizsánt mossuk meg, vágjuk le a szárát, majd szeleteljük, kockázzuk, ki hogyan szereti. Sózzuk le, hogy levet engedjen, így elkerülhetjük azt, hogy kesernyés ízt kapjon a sütés folyamán. 10 perc után vízzel öblítsük, papírtörlővel szárogassuk le.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szórjuk a padlizsáncsíkokat, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd római köménnyel és mentával ízesítjuk, majd tegyük be a sütőbe 10-15 percre, hogy megpiruljanak.
  3. Közben keverjük össze a joghurtot az áttört fokhagymával és a fűszerekkel, a petrezselymet és a koriandert pedig aprítsuk fel.
  4. A sült padlizsánt kicsi hűtés után beleszórhatjuk az öntetbe. Tálaláskor szórjuk meg a salátát frissen vágott zöldfűszerekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2291
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, nyári saláta, amit bármelyik napszakban elfogyaszthatunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek