Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos padlizsán sült csicseriborsóval

Joghurtos padlizsán sült csicseriborsóval
Joghurtos padlizsán sült csicseriborsóval
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors padlizsános vacsi a tojásgyümölcs szerelmeseinek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt vékonyra karikázzuk, és mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal.
  2. Forró serpenyőben 3-4 perc alatt meggrillezzük mindkét oldalát. Ha van grillrácsos serpenyő, abban készítsük!
  3. Egy másik serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a vékony karikára vágott vöröshagymát, a lereszelt gyömbért, a római köményt és a fahéjt. Kevergessük pár percig, míg a a hagyma kicsit megbarnul.
  4. Adjuk hozzá a csicseriborsót és a negyedekre vágott koktélparadicsomot, és nagy lángon, időnként kevergetve, süssük át.
  5. Közben a joghurtba reszeljük bele a fokhagymát, fűszerezzük, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és a durvára vágott diót.
  6. A padlizsánkarikákra halmozzuk rá a csicseriborsót, és kanalazzuk rá a diós joghurtot.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 006
elküldve: 2
receptkönyvben: 202
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült csicseriborsó grillezett padlizsánnal és diós joghurttal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

577
padlizsán 1 db
olívaolaj 1 dl
0 ízlés szerint
csicseriborsó konzerv 400 g
vöröshagyma 1 közepes db
római kömény 1 ek
fahéj 1 kávéskanál
chilipehely 2 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
joghurt 250 g
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
dió 8 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 6 db
gyömbér 3 cm