r
Nosalty Logó

Fűszeres-sajtos kelbimbó

NS
Fűszeres-sajtos kelbimbó
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

202
Kalória
14.1g
Fehérje
21.1g
Szénhidrát
9.1g
Zsír
205g
Víz
30.8g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1020 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3591 micro
Összesen 202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    410.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    798 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2040 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7181 micro
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. A kelbimbókat megmossuk, a végüket levágjuk, a külső leveleket leszedjük. Majd megszárítgatjuk őket, hogy jobban tapadjon a fűszeres-sajtos kabát.
  2. Egy tiszta zacskóba vagy dobozba tesszük a kelbimbókat, és olívaolajat locsolunk rájuk.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, egy marék reszelt sajtot, a lenmagot és a szezámmagot. Jól összerázzuk a zacskó tartalmát, hogy szépen beborítsa a kelbimbókat az olívaolajos keverék.
  4. A sütőt előre bemelegítjük, egy tepsit kibélelünk alufóliával, és erre elhelyezzük a kelbimbókat.
  5. Akár saslikpálcára is húzhatjuk őket, ez a művelet viszont elég nagy erőkifejtést igényel, mert a kelbimbót nem főzzük meg előre, viszont szépen mutatnak saslikpálcán.
  6. Megsütjük. Sütés közben pótoljuk az olajat, és forgassuk meg őket, mert könnyen leragadnak.
  7. A sütőből kivéve, forrón tálaljuk a kelbimbót, ilyenkor még megszórhatjuk reszelt sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Petra sült kelbimbójának ötletén felbuzdulva készítettem el a saját verziómat. Nagyon fontos, hogy friss zöldséget használjunk, mert az íze páratlan, a mirelit messze elbújhat mögötte.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...