r
Nosalty Logó

Fűszeres-sajtos kelbimbó

NS
Fűszeres-sajtos kelbimbó
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

202
Kalória
14.1g
Fehérje
21.1g
Szénhidrát
9.1g
Zsír
205g
Víz
30.8g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1020 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3591 micro
Összesen 202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    410.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    798 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2040 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7181 micro
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. A kelbimbókat megmossuk, a végüket levágjuk, a külső leveleket leszedjük. Majd megszárítgatjuk őket, hogy jobban tapadjon a fűszeres-sajtos kabát.
  2. Egy tiszta zacskóba vagy dobozba tesszük a kelbimbókat, és olívaolajat locsolunk rájuk.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, egy marék reszelt sajtot, a lenmagot és a szezámmagot. Jól összerázzuk a zacskó tartalmát, hogy szépen beborítsa a kelbimbókat az olívaolajos keverék.
  4. A sütőt előre bemelegítjük, egy tepsit kibélelünk alufóliával, és erre elhelyezzük a kelbimbókat.
  5. Akár saslikpálcára is húzhatjuk őket, ez a művelet viszont elég nagy erőkifejtést igényel, mert a kelbimbót nem főzzük meg előre, viszont szépen mutatnak saslikpálcán.
  6. Megsütjük. Sütés közben pótoljuk az olajat, és forgassuk meg őket, mert könnyen leragadnak.
  7. A sütőből kivéve, forrón tálaljuk a kelbimbót, ilyenkor még megszórhatjuk reszelt sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Petra sült kelbimbójának ötletén felbuzdulva készítettem el a saját verziómat. Nagyon fontos, hogy friss zöldséget használjunk, mert az íze páratlan, a mirelit messze elbújhat mögötte.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek