Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás tönkölybúza

Gombás tönkölybúza
Gombás tönkölybúza
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég fedeztem fel a tönkölybúzát, próbálom a kevésbé egészséges fehér rizst helyettesíteni vele. Így született meg e rizotto-szerű recept.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, a felhevített olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, vékony szeletekre vágott édesköményt, a fűszerkeveréket, sót, majd a jól megmosott tönkölybúzát.
  2. Fél l forralt vízzel felöntjük, megkavarjuk, és lassú tűzön kavargatva puhára pároljuk. Közben az elpárolgott vizet pótoljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 060
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

i_3_14

Mióta szakács: 2016.01.03.
22 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

laskagombás köret, gombás egytálétel, laskagombás tönkölybúza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

383
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
laskagomba 15 dkg
édeskömény 0.5 közepes db
provence-i fűszerkeverék 1 kávéskanál
0.5 kávéskanál
tönkölybúza 15 dkg
víz 5 dl