Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-juhtúrós karfiolkrém

Joghurtos-juhtúrós karfiolkrém
Joghurtos-juhtúrós karfiolkrém
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit elméreteztem a karfiolt a rakott karfiolhoz. A maradékból és a hűtőben aktuálisan fellehető szintén maradékokból kreáltam ezt a krémet. A költségét erősen befolyásolja, hogy melyik évszakban, hol és mikor szerezzük be a hozzávalókat.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A tálaláshoz ízlés szerint

ajánlat

Ehetjük salátához vagy kenyérre kenve. Nagyon könnyű reggeli  vagy vacsora. Én legjobban rozskenyérből készült  pirítóssal, és sok zöldséggel szeretem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lehűtjük, és villával összetörjük.
  2. A joghurtot lecsepegtetjük. Egy szűrőt kibélelünk papír kéztörlővel vagy gézzel, és beleöntjük a joghurtot, hagyjuk lecsepegni. 2-3 óra alatt lecsepeg, és kb az eredeti mennyiség fele lesz.
  3. Hozzáadjuk a juhtúrót, joghurtot, borsot, fokhagymát fokhagymanyomón belenyomjuk, és jól összekeverjük. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e (a juhtúró általában nagyon sós), ha szükséges sózzuk.
  4. A zöldségeket megmossuk és apró kockákra vágjuk. Kis kupacokat formálunk belőlük.
  5. A karfiolkrémet petrezselyemmel és snidlinggel megszórva, zöldségekkel tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 406
elküldve: 3
receptkönyvben: 674
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Turmix

Mióta szakács: 2011.12.27.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

szendvicskrém, zöldségkrém, karfiolkrém

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Thu, 2014-11-06 09:54

Kedves BognarJudit!
Valóban, elírás volt, 2 dkg helyett 2 púpozott ek juhtúró szerepelt eredetileg a receptben. Javítottuk és elnézésedet kérjük a hibáért!
Üdv:
Kata

139
karfiol 1 kis db
joghurt 350 g
juhtúró 40 g
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
piros kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
paradicsom 1 db
kígyóuborka 0.5 db
salátalevél 3 db
petrezselyem 2 szál