r
Nosalty Logó

Joghurtos-juhtúrós karfiolkrém

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Turmix
Joghurtos-juhtúrós karfiolkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A krémhez

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 136 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A krémhez

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 544 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A krémhez

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 33 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    1103 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 136 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1602.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    786 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    4411 micro
  • β-crypt
    975 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 544 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 33 Kcal

Hozzávalók

A krémhez

A tálaláshoz ízlés szerint

Elkészítés

A krémhez

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lehűtjük, és villával összetörjük.
  2. A joghurtot lecsepegtetjük. Egy szűrőt kibélelünk papír kéztörlővel vagy gézzel, és beleöntjük a joghurtot, hagyjuk lecsepegni. 2-3 óra alatt lecsepeg, és kb az eredeti mennyiség fele lesz.
  3. Hozzáadjuk a juhtúrót, joghurtot, borsot, fokhagymát fokhagymanyomón belenyomjuk, és jól összekeverjük. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e (a juhtúró általában nagyon sós), ha szükséges sózzuk.
  4. A zöldségeket megmossuk és apró kockákra vágjuk. Kis kupacokat formálunk belőlük.
  5. A karfiolkrémet petrezselyemmel és snidlinggel megszórva, zöldségekkel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 518
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17770
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 04.

Ajánló

Ehetjük salátához vagy kenyérre kenve. Nagyon könnyű reggeli  vagy vacsora. Én legjobban rozskenyérből készült  pirítóssal, és sok zöldséggel szeretem.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kicsit elméreteztem a karfiolt a rakott karfiolhoz. A maradékból és a hűtőben aktuálisan fellehető szintén maradékokból kreáltam ezt a krémet. A költségét erősen befolyásolja, hogy melyik évszakban, hol és mikor szerezzük be a hozzávalókat.

Hozzávalók

A krémhez

A tálaláshoz ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek