r
Nosalty Logó

Joghurtos-juhtúrós karfiolkrém

Turmix
Joghurtos-juhtúrós karfiolkrém
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krémhez

A tálaláshoz ízlés szerint

136
Kalória
7.4g
Fehérje
16.3g
Szénhidrát
5.7g
Zsír
295.9g
Víz
11.4g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A krémhez

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 136 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A krémhez

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 544 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A krémhez

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 33 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    295.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    1103 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 136 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1602.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    786 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    4411 micro
  • β-crypt
    975 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 544 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lehűtjük, és villával összetörjük.
  2. A joghurtot lecsepegtetjük. Egy szűrőt kibélelünk papír kéztörlővel vagy gézzel, és beleöntjük a joghurtot, hagyjuk lecsepegni. 2-3 óra alatt lecsepeg, és kb az eredeti mennyiség fele lesz.
  3. Hozzáadjuk a juhtúrót, joghurtot, borsot, fokhagymát fokhagymanyomón belenyomjuk, és jól összekeverjük. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e (a juhtúró általában nagyon sós), ha szükséges sózzuk.
  4. A zöldségeket megmossuk és apró kockákra vágjuk. Kis kupacokat formálunk belőlük.
  5. A karfiolkrémet petrezselyemmel és snidlinggel megszórva, zöldségekkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Főzés módja: hidegkonyha

Kicsit elméreteztem a karfiolt a rakott karfiolhoz. A maradékból és a hűtőben aktuálisan fellehető szintén maradékokból kreáltam ezt a krémet. A költségét erősen befolyásolja, hogy melyik évszakban, hol és mikor szerezzük be a hozzávalókat.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.