Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos citromszelet

Joghurtos citromszelet
Joghurtos citromszelet
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az Erdélyi Konyha c. Gasztronómiai lapban találtam, és nagyon örültem neki. Nagyon kedveljük a citromos ízeket, legyen az fagyi, üdítő, sütemény, bármi. Még magát a citromot meghámozva, szeletekre vágva is nagyon szeretem. Nem szoktam megcukrozni sem! Aki szintén kedveli a citrom ízét, annak tetszeni fog!

hozzávalók / 5 adag

A piskótához

A krémhez

A citromos mázhoz

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Szeretettel ajánlom azoknak a szakács társaimnak, akik nem szeretik a nagyon édes süteményeket. Bármikor elkészíthető, de nálam biztos, hogy nyáron lesz a legtöbször feltálalva egy jó, hideg mentás limonádé társaságában!

Másfél dl üdítőből készítettem a zselét a tetejére, háromból kellett volna! Nem szaladt le róla, kevés lett! A recept már a jó arányokat tartalmazza!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét tesszük a nagyobb edénybe.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük.
  3. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
  4. Pici sóval elkezdjük felverni a tojásfehérjét, mikor félkemény, hozzáadagoljuk a vizet, a cukrot, és keményre verjük.
  5. Hozzákavarjuk a tojássárgákat.
  6. Végül finoman, lazán beleforgatjuk a lisztes keveréket.
  7. Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk. Megsütjük.
  8. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük.
  9. A joghurtot egy tálba öntjük, beletesszük a reszelt citromhéjat.
  10. Ízlés szerint porcukorral és citromlével beízesítjük. (Nem kell az egész citrom leve.)
  11. A krémhez a zselatint kevés langyos vízben, lassú tűzön feloldjuk.
  12. A tejszínhabot lazán a joghurtba keverjük.
  13. A zselatinhoz keverünk néhány kanál joghurtos krémet, majd óvatosan az egészet a krémhez keverjük.
  14. A krémet a piskótára kenjük, és hűtőbe rakjuk.
  15. A citromos mázhoz a zselatint az üdítőben gyenge tűzön felolvasztjuk, ízesítjük, lehűtjük. Mikor dermedni kezd, a joghurtos krém, tetejére locsoljuk.
  16. Egy-két órára behűtjük, majd szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 433
elküldve: 10
receptkönyvben: 466
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos-zselés sütemény, citromos-joghurtos szelet

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szememfénye
Szememfénye Fri, 2011-11-18 19:37

Szia Ancika!:)
Nagyon guszta sütemény!Berakom a receptkönyvembe,ha elkészítettem beszámolok róla :)))Szép estét!Puszi,Kitti

534
tojás 4 db
cukor 6 ek
víz 2 evőkanál
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 tk
joghurt 400 g
habtejszín 4 dl
zselatin 1 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
szénsavas narancsos üdítőital 3 dl
zselatin 6 teáskanál
porcukor 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál