Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás süti Marcsustól

Áfonyás süti Marcsustól
Áfonyás süti Marcsustól
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Más gyümölccsel is meg lehet próbálni. Meggyel biztos nagyon finom.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A második sorhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a liszttel, cukorral, sóval eldogozzuk, hozzákeverjük a többi tészta alapanyagot. Krémesre keverjük.
  2. Kikenünk egy 30 cm-es tortaformát, vagy ennek a méretnek megfelelő szögletest. Vajjal kikenjük, sütőpapírral kibéleljük. Vigyázzunk, hogy a formánk elég magas legyen, ne 5 centis. A tésztára terítjük a gyümölcsöt, és 180 fokon 25 percig sütjük.

A második sorhoz

  1. A tejfölt a tojással kikeverjük, hozzáadjuk a keményítőt és a vaníliás cukrot, elkeverjük.
  2. A 25 perc lejárta után kivesszük a félig sült sütit, és a tejfölös keveréket ráöntjük. Vigyázzunk, óvatosan öntsük, lassan, vékony sugárban.
  3. Visszatesszük a sütőbe, és még 25 percig sütjük. Az idő lejárta után leellenőrizzük a közepén, megsült-e már. Kivesszük, kihűtve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 141
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: orosz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

áfonyás édesség, áfonyás süti tejfölös öntettel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gamica
gamica Sat, 2014-02-22 10:55

Én egy kicsit nagyobb tepsiben sütöttem, ezért nem lett ilyen vastag a tésztája, ami nem is baj, viszont úgy is nagyon finom lett. Az édessége, az állaga pont megfelelő. Köszönöm! :-)

645
vaj 200 g
cukor 175 g
1 csipet
tojás 5 db
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 375 g
sütőpor 2 teáskanál
tej 60 ml
áfonya 500 g
tejföl 300 ml
tojás 3 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
vaníliás cukor 45 g