r
Nosalty Logó

Epres-mogyorós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Epres-mogyorós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltéshez

A díszitéshez

Összesen 814 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltéshez

A díszitéshez

Összesen 3253 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltéshez

A díszitéshez

Összesen 266 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 814 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    186.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2031.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.4 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1531 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 3253 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 266 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltéshez

A díszitéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A tojások fehérjéből a cukorral és pár csepp citrommal kemény habot verünk.
  3. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  4. Majd kanalanként a lisztet.
  5. Aztán a mogyorót.
  6. Majd az eperlekvárt. Citromhéjat reszelünk rá, és kevés citromlét facsarunk.
  7. Lazán a masszához keverjük.
  8. Végül az olvasztott, lehűtött vajat adjuk, lazán keverjük tovább.
  9. Sütőpapírral bélelt vagy vajazott-lisztezett tepsibe /tortaformába öntjük.
  10. Forrón előmelegített sütőbe tesszük, pár perc után takarékra véve megsütjük.
  11. Amegsült piskótát éles késsel körbevágjuk, kristálycukorral szórt deszkára borítjuk, a fenekéről lehúzzuk a sütőpapírt.
  12. Megvárjuk, míg kihűl.
  13. Levágjuk a két szélét, ahol ’kanyarodik’ a tepsi, szabályos téglalap marad. (Négyszögletes tortát készítünk ezúttal.) A levágott szélekkel az edényben maradt krémet töröljükmajd ki, és jól megesszük.
  14. Igyekszünk pontosan kettévágni a tésztát.
  15. Az egyik lapot a fenekére fordítjuk (ahonnan lehúztuk a sütőpapírt), a tetejére merjük a krémet, majdnem mindet.
  16. Az eperdzsem darabjaival (a dzemben főtt egész eperszemekkel) borítjuk.
  17. Ráfektetjük a másik lapot úgy, hogy a feneke legyen ezúttal felül.
  18. Egyenletesen lenyomkodjuk.
  19. A lapok közül kitüremkedő krémmel körbevonjuk a tortát és betesszük a hűtőbe.
  20. Legalább két órát várunk, kivesszük, a maradék krémmel kiigazítjuk a krémborítást, friss eperszemekkel dekoráljuk.
  21. Átadjuk a célszemélynek.
  22. Együtt megesszük.
  23. Krém készítése:
  24. A vajat a lekvárral jól kikeverjük.
  25. Hozzáadjuk a tojást, azzal is kikeverjük.
  26. Adjuk a tejszínt, a habfixálót, elkeverjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 29105
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 24.

Ajánló

Tejszínhabbal kínáljuk, amit a maradék eperdzsemmel, mint mártással öntünk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Epres-mogyorós torta
Harmathy Ildikó 313 recept

A friss eper és a frissen készült eperdzsem felhasználásával készülő ’nehéz’ torta (mondjuk az epres-joghurtos túrótortával ellentétben), azaz sok kalória, laktató. A friss eperdzsem eperszemek nélküli, homogén részét használjuk a tésztához és a krémhez (eperlekvár), a dzsemben főtt eperszemeket a töltéshez (eperdzsem).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltéshez

A díszitéshez

Címlapról ajánljuk

Ha nem láttál még hullámvasutazó virslit, most fogsz

A Gallio pulykafelvágottak új werkfilmjéből kiderül, hogy programozott robotkamera pásztázta a körhintázó szalámikat, a szellemeskedő pulykapárizsit és a hullámvasutazó virsliket. A stáb digitális animáció helyett igyekezett a legtöbb dolgot terepasztalon berendezve és mozgatva megvalósítani. Lessétek meg a nem mindennapi reklámot!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.