Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-zabos epertorta

Habos-zabos epertorta
Habos-zabos epertorta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az olyan recepteket, amiket viszonylag rövid idő alatt összedob az ember, nem kell hozzá komoly főzési tudás, a végeredmény mégis gyönyörű. Így mindenki élvezettel elkészítheti, és bezsebelheti az elismeréseket :) 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabkekszet turmixban összedaráljuk, majd egy keverőtálba öntjük, hogy a mézzel, fahéjjal és a szobahőmérsékletű margarinnal összekeverjük.
  2. Egy piteformába (kb. 25 cm átmérőjű) öntjük, majd a formába igazítjuk a tésztát, hogy a forma oldalára is kerüljön. Így a szeletek szélein is ez a zabtészta lesz, mint a sajttortáknál.
  3. Ezt követően (a krém nélkül) előmelegített sütőben, légkeverésen 200 fokon 12-15 percig sütjük.
  4. A habtejszínt robotgéppel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és 2 ek porcukrot. A megsült tésztát kihűtjük, ezután a habot kicsit rusztikusan elnagyolt mozdulatokkal elkenjük rajta.
  5. 200 g epret összeturmixolunk. Egy kis részével csomómentesen elkeverjük a keményítőt, majd 1 ek porcukorral együtt az összeturmixolt eperhez adjuk. Lassú tűzön összeforraljuk, majd 1-2 percig főzzük még. Ezután kihűtjük, és a hab tetején szépen elkenjük. A megmaradt epreket félbevágjuk, és díszítésképp használjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 434
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Takács Kriszti

Mióta szakács: 2019.04.09.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínhabos epres torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

468
zabkeksz 400 g
margarin 45 g
méz 2 ek
fahéj 0.5 kávéskanál
habtejszín 400 ml
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
eper 300 g
étkezési keményítő 0.5 ek