Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-tejszínhabos shortcake

Epres-tejszínhabos shortcake
Epres-tejszínhabos shortcake
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

“Ha van egy szelet epres shortcake és a legjobban az epret szereted a tetején, az epret legelőször vagy legutoljára ennéd meg?”

Az eper szezon egyik klasszikusa ez a süti (torta). Nagyon gyorsan elkészíthető, ajánlom mindenkinek, aki gyorsan szeretne valami könnyű finomságot készíteni!

A recept a klasszikus shortcake egyszerűsített változata, az eredeti shortcake recept elolvasható itt.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki gyorsan szeretne valami finomat, könnyűt és mutatósat készíteni az eper szezonban!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epreket félbe vágjuk (de 10 szemet egészben félre teszünk, ez jön a torta tetejére), kicsit megcukrozzuk, és hagyjuk állni, hogy levet eresszen. Az eperlevet majd összekeverjük 1 ek citromlével és cseresznye pálinkával/eperborral.
  2. A 2 csapott ek cukorból és a tejszínből tejszínhabot készítünk, a tésztát félbe vágjuk. (A tetejéből is levághatunk egy hajszál vékony részt, amit ha elmorzsálunk, akkor a torta alját díszíthetjük vele.) A két lap tésztát meglocsoljuk az eperlével.
  3. Összeállítás: az egyik tésztalapot megkenjük tejszínhabbal, rátesszüka félbe vágott epret, erre megint egy vékony réteg tejszínhab jön. Erre a jön a 2. lap tészta (locsolt része alul legyen!).
  4. A tortát bevonjuk tejszínhabbal, a tetejét a maradék tejszínhabbal, menta levelekkel és a félretett eperrel (erre a tortára 10 db kell) díszítjük. (A torta aljára szórhatunk a tészta morzsájából!)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 899
elküldve: 3
receptkönyvben: 147
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mini epertorta, epres tejszínes torta, shortcake eperrel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2012-05-17 02:19

Ez nem shortcake, hanem victoria's sponge cake, ami piskotabol keszul es epres-tejszines tolteleke van. A shortcake linzerteszta rengeteg vajjal. Nem mintha jeletosege lenne az elnevezesnek, csak info...

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Sat, 2012-05-26 08:40

Köszönöm a tájékoztatást. Igazából az eredetit pate a genoise-ból kellene készíteni, de az egyszerűség kedvéért piskótát használok!:)

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Wed, 2012-06-20 07:03

Ez egy kisebb torta, kb. 20 cm átmérőjű. A két lap közé kb. 10 szem, kisebb méretű epret tettem félbe vágba, a tetejére is ugyanannyit!

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Sat, 2012-05-26 08:42

Ez egy kisebb torta, a tetejére kb. 10 kicsi szemet tettem, a belsejébe is kb. 10-15 kisebb eper került félbe vágva, vágott részével az alsó tésztára fektetve.

372
piskótalap 30 dkg
habtejszín 4 dl
cukor 2 csapott ek
eper 10 dkg
cukor 1 ek
citromlé 1 ek
pálinka 1 ek
eper 10 dkg
menta 5 db