Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A rizs térfogata egyszerű melegítéssel nem növelhető, mint pl. a pattogatott kukoricáé; ezért a hevítést magas nyomású kamrákban végzik.
A rizst gyorsan, kevesebb, mint 1 perc alatt kb. 200 °C-osra melegítik, majd a nyomást hirtelen lecsökkentik, így azonnali térfogat-növekedés következik be anékül, hogy a szemek szétesnének. A főszerep itt is a nedvességé és a keményítőé.
A történelmi hűséghez tartozik egy kis időutazás: Alexander P. Anderson, amerikai biokémikus 1902-ben kísérletezte ki a puffasztott rizs előállítását: egy ágyúba rizst tömködött, majd az ágyú csövét bedugaszolva felmelegítette. Amikor a cső tömítését megszüntette (hirtelen csökkentette a nyomást) a rizsszemek felpuffadva repültek ki az ágyúból.
A boltokban legtöbbször kerek vagy szögletes kekszként/ tallérként kapható.
A gyerekek szeretik édes, színes mázba bújtatva is.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen, légmentesen lezárva.

Puffasztott rizs alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!