Puffasztott rizs

A rizs térfogata egyszerű melegítéssel nem növelhető, mint pl. a pattogatott kukoricáé; ezért a hevítést magas nyomású kamrákban végzik. A rizst gyorsan, kevesebb, mint 1 perc alatt kb. 200 °C-osra melegítik, majd a nyomást hirtelen lecsökkentik, így azonnali térfogat-növekedés következik be anékül, hogy a szemek szétesnének. A főszerep itt is a nedvességé és a keményítőé. A történelmi hűséghez tartozik egy kis időutazás: Alexander P. Anderson, amerikai biokémikus 1902-ben kísérletezte ki a puffasztott rizs előállítását: egy ágyúba rizst tömködött, majd az ágyú csövét bedugaszolva felmelegítette. Amikor a cső tömítését megszüntette (hirtelen csökkentette a nyomást) a rizsszemek felpuffadva repültek ki az ágyúból. A boltokban legtöbbször kerek vagy szögletes kekszként/ tallérként kapható. A gyerekek szeretik édes, színes mázba bújtatva is.
Bármikor.
Száraz helyen, légmentesen lezárva.
fehérjetartalom
6 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
68 g
víztartalom
0 g
fehérje
6 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Napi tippünkből megtudhatod, hogy főzheted meg a céklát mindössze pár perc alatt... mikróban!
Szász NóriAz 57 éves férfi száz napon át csak a McDonald's gyorskajáit fogyasztotta.
NosaltyA mentás gyümölcslevesek nagyon jól tudnak jönni egy meleg napon, teljesen mindegy, milyen gyümölcs az alapjuk. Frissek, gyorsak, és legtöbbször főzés nélküliek!
NosaltyHa úgy érzed, már nem tudod követni a hazai tojásárak változását, akkor ezzel nem vagy egyedül.
Bár a hölgy 102 éves múlt, még vannak tervei a jövőre nézve.
Az 57 éves férfi száz napon át csak a McDonald's gyorskajáit fogyasztotta.