r
Nosalty Logó

Japán hústekercs zöldségekkel és miso szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nihonka
Japán hústekercs zöldségekkel és miso szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 166 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3053.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    2016 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    996 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1695 micro
Összesen 657 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéshúst felhasználás előtt kicsit fagyasszuk le, hogy nagyon vékony szeletekre tudjuk majd szeletelni. Az uborkát és póréhagymát gyufaszál vékonyságúra metéljük. A zöldségek hosszát a hússzelet szélességéhez igazítsuk.
  2. A hokkaido tököt hámozzuk, majd vágjuk vastagabb szeletekre, de csak akkorára, amelyet majd a hústekercsbe tudunk tekerni. Egy hőálló edényben tegyük a tökszeleteket mikróba, fedjük le, és pároljuk kb. 5 percig.
  3. A kicsit lefagyott húst nagyon vékony szeletekre szeleteljük. Forrásban lévő vízben 2 másodperc elejéig kicsit megmártjuk a hússzeleteket, majd jeges vízben gyorsan lehűtjük.
  4. Ezután 1-1 hússzeletbe, melyet picit sóztunk, borsoztunk, szeletelt uborkát, következőbe póréhagymát, majd egy tök szeletet tekerünk, és így folytatjuk, míg el nem fogy.
  5. Közben a miso pasztát, cukrot, mirint, szakét összekeverjük. Tálaláskor mindhárom fajta töltelékű tekercset tegyünk a tányérra, és miso szószt szervírozzunk hozzá.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1896
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.

Ajánló

Jégcsapretekkel, spárgával, paprikával és egyéb más zöldséggel is megtölthetjük a tekercseket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Japán hústekercs zöldségekkel és miso szósszal
Nihonka 340 recept

Egy elegáns és nagyon finom étel, melyet akár a vendégeinknek is elkészíthetünk. A miso szószba mártogatva egy eredeti japán húsételt és ízvilágot kapunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek