Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Izlandi bárányleves

Izlandi bárányleves
Izlandi bárányleves
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szóval az a mese (story), hogy elkezdtünk nézni egy filmet, és a repülő felszállni készült. Azt mondta az utaskísérő hölgy, hogy 45 perc, és megérkezünk Reykjavikba. Gyönyörű épületeket meg utcákat mutattak, és én máris a telómon csekkoltam ezt a várost. Semmilyen csodás utcát nem találtam, aztán a film címét írtam be, hátha ott megtudom, hogy hol volt forgatva. Londonban. Igen ám, de mire ez kiderült, engem már rabul ejtett ez a titokzatos és gyönyörű ország: Izland. Engem azért varázsolt el, mert inkább a természet alkotta látványosságokban bővelkedik ez a kis sziget. Ezek után természetesen az is érdekelt, hogy vajon mit esznek ezen az Isten háta mögötti, zord időjárású helyen. Nem igazán híresek a sütés-főzésről, ami nem csoda, mert ők a túlélésért harcoltak évszázadokon keresztül. 
 
Több bárányleves receptet megnéztem, és úgy latszik, Izlandra is érvényes, hogy ahány ház, annyi szokás. Ez pedig az én verzióm.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sötét rozskenyérrel tálaljuk.

Dark rye bread.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst feldaraboljuk 2 cm-es kockákra, egy nagy fazékba rakjuk az alaplevél, vízzel, zabbal (ez helyettesíthető gerslivel vagy rizzsel) meg a sóval. Felforraljuk, majd kis lángon 30 percig főzzük.
  2. Amíg a hús puhul, megpucoljuk a zöldségeket. A karalábét 1 cm-es kockákra vágjuk, a répát 2 cm-esre, a burgonyát pedig 3 cm-esre. A hagymát is felkockázzuk. Adjuk a leveshez a zöldségeket meg a fűszereket. Főzzük további 20 percig.
  3. Legutoljára rakjuk bele a karfiolt meg a brokkolit, ezekkel főzzük még 10 percet.
  4. Kóstoljuk meg, ha szükséges, akkor sózzuk. Szórjuk bele a felaprított petrezselymet, de azzal már ne főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 608
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
723 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

izlandi húsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

503
bárányhús 90 dkg
marha alaplé 1.5 l
víz 1 l
zab 2 dkg
2 teáskanál
karalábé 1 közepes db
sárgarépa 40 dkg
burgonya 40 dkg
fehér hagyma 1 nagy fej
kakukkfű 1 kk
fehér bors 1 teáskanál
chilipehely 2 csipet
karfiol 10 dkg
brokkoli 10 dkg
petrezselyem 1 csokor