Görög csirkeleves avgolemono-val
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
A leveshez
-
267g csirke390 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
43g zeller16 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g rizs60 kcal
Az avgolemonohoz
Összesen
527
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
A leveshez
-
1600g csirke2339 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g rizs358 kcal
Az avgolemonohoz
Összesen
3157
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
A leveshez
-
63.8g csirke93 kcal
-
6.4g sárgarépa2 kcal
-
3.6g fehérrépa2 kcal
-
10.4g zeller4 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g rizs14 kcal
Az avgolemonohoz
Összesen
124
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 781.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 222.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 1983 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
527
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 233.8 g
Zsír
-
Összesen 179.6 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1356 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4688.4 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 399 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 2371 mg
-
Nátrium 1303 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1336.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1876 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 178 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 487 micro
-
Kolin: 1116 mg
-
Retinol - A vitamin: 678 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11900 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1218 micro
Összesen
3157
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 197 micro
-
β-karotin 475 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db zeller
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 szál petrezselyem
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg rizs
Az avgolemonohoz
Elkészítés
A leveshez
- A csirkét megmossuk, majd feldaraboljuk. Egy edénybe tesszük, felöntjük kb. 2 l hideg vízzel, sózzuk, felfőzzük, a habot leszedjük.
- Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, petrezselymet, zellert, hagymát, petrezselyemzöldet, babérlevelet és borsot.
- Lassú tűzőn kb. 60 percig főzzük. A húst kiszedjük, a levest pedig átszűrjük.
- Kb. 1,5 l levest visszaöntünk az edénybe, beleszórjuk a rizst. Felfőzzük, lassú tűzőn kb. 20 percig főzzük.
- A csirkehúst lebőrözzük, kicsontozzuk, majd falatnyi darabokra vágjuk.
- A levest levesszük a tűzről, kb. 5 percig hagyjuk hűlni.
- Az avgolemonohoz: A tojásokat és a citromlevet habverővel homogénre keverjük, a végen hozzákeverünk 2 merítőkanálnyi levest.
- A leveshez hozzákeverjük az avgolemonot és a csirkehúst. Sóval, borssal ízesítjük.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4278
- Feltöltés dátuma: 2013. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ez a leves csak frissen jó. Nem ajánlott felmelegíteni.