r
Nosalty Logó

Görög csirkeleves avgolemono-val

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Görög csirkeleves avgolemono-val
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

Az avgolemonohoz

Összesen 527 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

Az avgolemonohoz

Összesen 3157 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

Az avgolemonohoz

Összesen 124 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1983 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 527 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.8 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4688.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2371 mg
  • Nátrium
    1303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1336.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1876 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    1116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11900 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 3157 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

A leveshez

Az avgolemonohoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A csirkét megmossuk, majd feldaraboljuk. Egy edénybe tesszük, felöntjük kb. 2 l hideg vízzel, sózzuk, felfőzzük, a habot leszedjük.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, petrezselymet, zellert, hagymát, petrezselyemzöldet, babérlevelet és borsot.
  3. Lassú tűzőn kb. 60 percig főzzük. A húst kiszedjük, a levest pedig átszűrjük.
  4. Kb. 1,5 l levest visszaöntünk az edénybe, beleszórjuk a rizst. Felfőzzük, lassú tűzőn kb. 20 percig főzzük.
  5. A csirkehúst lebőrözzük, kicsontozzuk, majd falatnyi darabokra vágjuk.
  6. A levest levesszük a tűzről, kb. 5 percig hagyjuk hűlni.
  7. Az avgolemonohoz: A tojásokat és a citromlevet habverővel homogénre keverjük, a végen hozzákeverünk 2 merítőkanálnyi levest.
  8. A leveshez hozzákeverjük az avgolemonot és a csirkehúst. Sóval, borssal ízesítjük.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4144
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a leves csak frissen jó. Nem ajánlott felmelegíteni.

Hozzávalók

A leveshez

Az avgolemonohoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!