r
Nosalty Logó

Itáliai rántott hús

Évi néni
Itáliai rántott hús
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A fűszeres zsemlemorzsához

A panírozáshoz

A körethez

1264
Kalória
77.9g
Fehérje
112.7g
Szénhidrát
54.2g
Zsír
323.2g
Víz
335.9g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A fűszeres zsemlemorzsához

A panírozáshoz

A körethez

Összesen 1264 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A fűszeres zsemlemorzsához

A panírozáshoz

A körethez

Összesen 3792 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A fűszeres zsemlemorzsához

A panírozáshoz

A körethez

Összesen 214 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3581.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    1492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    323.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 1264 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    233.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10744.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    2331 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    3076 mg
  • Nátrium
    4476 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    338.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    969.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1185 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    759 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1439 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 3792 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    627 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet 6 szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk.
  2. A panírhoz valókat késes robotgépben összeaprítjuk.
  3. A tojást felverjük, sózzuk, belereszelünk 3 ek parmezán sajtot. A húst bepanírozzuk.
  4. Vagy sütőben sütjük úgy, hogy 1-1 ek vajat elosztunk ketté, az egyik részét a hús alá, másikat a tetejére tesszük. Fél óra alatt 170 fokon megsütjük mindkét oldalát. Süthetjük a húst olajban is.
  5. 1 vöröshagymát apróra vágunk, megdinsztelünk 2 ek olajon, hozzáreszelve a fokhagymát is.
  6. Ha aranysárga, ráöntjük a paradicsomkonzervet, amit szétnyomkodunk, de maradjon darabos. Sózzuk, borsozzuk, cukrot adunk hozzá és a zöldfűszereket. Főzzük, amíg besűrűsödik (kb. 1/4 óra).
  7. A tésztát sós vízben al dente főzzük, majd a szószba átszedjük.
  8. A szószos tésztával tálaljuk a rántott húst.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x26

Buddy Valastro, New Jersey-ben élő cukrászmester ezt főzte a "nagy olasz családjának". Ha nekik jó, nekünk is nagyszerű lesz ebédre.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...