Nosalty Logó

Itáliai rántott hús

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Itáliai rántott hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A fűszeres zsemlemorzsához

A panírozáshoz

A körethez

Összesen 1264 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A fűszeres zsemlemorzsához

A panírozáshoz

A körethez

Összesen 3792 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A fűszeres zsemlemorzsához

A panírozáshoz

A körethez

Összesen 214 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3581.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    1492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 1264 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    233.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10744.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    2331 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    3076 mg
  • Nátrium
    4476 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1185 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    759 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1439 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 3792 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    627 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A fűszeres zsemlemorzsához

A panírozáshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet 6 szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk.
  2. A panírhoz valókat késes robotgépben összeaprítjuk.
  3. A tojást felverjük, sózzuk, belereszelünk 3 ek parmezán sajtot. A húst bepanírozzuk.
  4. Vagy sütőben sütjük úgy, hogy 1-1 ek vajat elosztunk ketté, az egyik részét a hús alá, másikat a tetejére tesszük. Fél óra alatt 170 fokon megsütjük mindkét oldalát. Süthetjük a húst olajban is.
  5. 1 vöröshagymát apróra vágunk, megdinsztelünk 2 ek olajon, hozzáreszelve a fokhagymát is.
  6. Ha aranysárga, ráöntjük a paradicsomkonzervet, amit szétnyomkodunk, de maradjon darabos. Sózzuk, borsozzuk, cukrot adunk hozzá és a zöldfűszereket. Főzzük, amíg besűrűsödik (kb. 1/4 óra).
  7. A tésztát sós vízben al dente főzzük, majd a szószba átszedjük.
  8. A szószos tésztával tálaljuk a rántott húst.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 71042
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Buddy Valastro, New Jersey-ben élő cukrászmester ezt főzte a "nagy olasz családjának". Ha nekik jó, nekünk is nagyszerű lesz ebédre.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ritkán készítek rántott húst. De most csorog a nyálam. Nagyon szép lett ez a kép! Meg a recept is nyammm. Bármennyire is hizlalónak t?nik ;)))

Éva-Anyóca

nagyon tetszik, mentve! :)

Évi néni

Na ez a beszéd. Ugye, hogy ilyesmit és kell enni!!! Üdv: évi néni

Éva-Anyóca

Évi néni! Ilyen finomságot nem lehet kihagyni!!!! :) :) :) Majd aki , ahogy tudja,és akarja, leugrálja magáról a felesleget... :) Szép hétvégét, remélem, a hó hamar elolvad, már nem vártam...tavaszt viszont igen, ezerrel,....:-D Éva-Anyóca

Évi néni

Várjuk a finom meleg napocskát és készüljünk a következ? bevetésre a konyhába. Nekem a következ? kihívás holnap a Szent Patrik nap. Ír kaja mindenb?l. Szép hétvégét! Üdv: Évi néni

Éva-Anyóca

Kedves Évi néni! Ír konyha? :) És meg fogsz lepni minket valami finomsággal, ami ír konyhai csoda? Részemr?l várom, érdekes és finom, laktató ételek lehetnek. :) Szép vasárnapot kívánok! Éva-Anyóca

Évi néni

Hát szó, mi szó elég emberes étkek. A blogomon már ma olvasható lesz, de természetesen ide is csepegtetek bel?le. Sajnos aztán egy hétre kivonnak a forgalomból, de aztán újult er?vel hozom az új recepteket. Jó böngészést. Üdv: Évi néni

Éva-Anyóca

Évi néni! Köszönöm szépen, böngészgetni fogok!! :-D Miel?bbi visszatérést és újult er?t kívánok! Éva-Anyóca

Bató Edit

Kedves Évi néni! Ez isteni lehet (bár jó kis kalóriabomba) :))) és a fotód is gyönyör?. A spagettit még önmagában is szívesen megenném. Egyszóval nagyon tetszik! Üdv.Edit

Évi néni

Kedves Edit! Nagyon köszönöm. Mi nagyon meg voltunk elégedve vele, úgyhogy egy kis torna után bátran beajánlom bárkinek. Üdv: Évi néni

szépróza

rendkívül jól hangzik, csak hiányzik a liszt mennyisége. anélkül nem állnék neki. de azzal... :-P

Évi néni

Nem mértem, de úgy saccolom, hogy 2 ev?kanálnyinál nem használtam el többet ehhez a húsmennyiséghez. Belemártom, és lerázok róla minden felesleget. Üdv: Évi néni

szépróza

nagyon köszönöm, biztos meg fogom csinálni :-)

Évi néni

Minden rántott hús az, mégis szeretjük. Az olaszok el is vannak hízva, viszont nagyon jókat f?znek. Én azért megkockáztatom, hogy olykor ilyet is egyek. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Holnapi ünnepi ebéd -MENTVE!!

Ivancsó Ági

Valamit nem értek amit a robotgépbe összekeverek panírt azt a húsra teszem és úgy a lisztbe?

Évi néni

Nem. Amit összekeversz a robotgépben, az a zsemlemorzsa. Tehát liszt, tojás és a f?szeres zsemlemorzsa. Érdemes kipróbálni, finom. Üdv: Évi néni

Ivancsó Ági

Köszönöm a segítséget, Évike!Végül csak rájöttem a titokra többszöri elolvasás után!Nagyon finom lett a husi maradok ennél a panírnál.

Évi néni

Ugye csak tudnak valamit ezek az olaszok. Mondjuk meg is látszik rajtuk, amit esznek, de boldogok. Örülök, hogy tetszett a recept. Üdv: Évi néni

Picantéria

Nagyon köszönöm a receptet. Tényleg nagyon finom lett a husi 'bundája' és omlós maradt benne maga a husi is. Legközelebb egy picit jobban besózom, mert azt még igényelte volna, de így is sikert aratott. A köret nálunk szintén az oldalról származó ízletes rizottó volt. Szeretjük az olasz konyhát :)))

Törölt felhasználó

Nagyon finom, de valóban kalória bomba:)

Évi néni

Nem véletlenül néznek ki úgy az olaszok, ahogy. Tekintélyesek. Néha lehetünk kicsit mi is azok.:)

Törölt felhasználó

Isteni finom lett a recept által elkészített ebéd! Az egész család imádta!!! Köszönet érte!

Évi néni

Akkor egyforma az ízlésünk. Nagyon szeretem Buddy Valastro receptjeit, bár tagadhatatlanul kalóriadúsak. Köszönöm a visszajelzést.

Törölt felhasználó

Mindenki imádta! Mentve. Köszi.

Hozzávalók

A húshoz

A fűszeres zsemlemorzsához

A panírozáshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek