Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ínyenc tejszínes póréhagymaleves burgonyával

Ínyenc tejszínes póréhagymaleves burgonyával
Ínyenc tejszínes póréhagymaleves burgonyával
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon finom, laktató leves....... kifejezetten levesimádóknak ajánlom...... egyszerű, csak esetleg a hozzávalók mennyisége miatt, első ránézésre bonyolultnak tűnik, de érdemes elolvasni, ne riadjon meg senki :) azután elkészíteni :) .......

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Annyi folyadékot öntsünk hozzá, hogy ne főzelék sűrűségű legyen!

Az itt megadott mennyiségtől, lehetséges, el kell majd térni, hiszen az összetevők - burgonya, póréhagyma, hagyma - nagysága nem lehet egyenlő! :) 

Másnaposan, sőt, harmadnaposan is nagyon-nagyon finom, ha marad belőle! :) 

Ha esetleg túl hígra sikeredne, akkor további reszelt sajttal, illetve kevés étkezési keményítővel (csomómentesre) elkevert tejjel/vízzel sűríthetjük!

Ha túl sűrűre sikeredne, akkor víz/tej hozzáadásával hígíthatjuk!

Egyik esetben sem szabad megijedni, mindkét esetre van gyógyír! :)

Hűlés közben kissé sűrűsödik, ekkor sem kell megijedni, a hűtőből való kivétel után, a melegítés hatására felhígul! :) 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy magas falú lábasban a vaj és olaj keverékére rádobjuk a megtisztított, megmosott, felkarikázott póréhagymát, vöröshagymát, s az átnyomott fokhagymát, megdinszteljük.
  2. Ehhez hozzáadjuk a megpucolt, megmosott, apróra felkockázott burgonyát, majd rövid ideig, kavargatva, összedinszteljük.
  3. Hozzáöntjük az alaplevet, rászórjuk a fűszereket, felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, s lefedve puhára főzzük az összetevőket.
  4. Botmixerrel pürésítjük úgy, hogy kissé darabos maradjon.
  5. Ezután a tejföl és a tejszínt simára kikeverjük, a levesbe öntjük, jól összekeverjük, végül beleszórjuk a reszelt sajtokat, ezt is összekeverjük addig, amíg a sajtok teljesen elolvadnak benne. Így még körülbelül 5 percig összeforraljuk az egészet, ha szükséges, még utána fűszerezzük, s pihentetjük, amíg elkészítjük a pirítóst. Ha túl sűrű lenne, tejjel lehet hígítani, ha túl híg lenne, akkor még adjunk hozzá reszelt sajtot!
  6. Amíg pihen a leves, a toast kenyérszeleteket megpirítjuk, bekenjük fokhagymával mindkét oldalát – ki enyhén, ki erősebben, de el is hagyható, aki nem szereti -, s ízlés szerint enyhén megsózzuk, de ez is elhagyható. Apró kockákra felvagdossuk, tálra helyezzük, majd ki-ki annyit szór a leves tetejére, amennyit szeretne.
  7. Ha mindennel készen vagyunk, tálaláskor a forró levesre szórunk az ízesített pirítós kockákból s a friss póréhagyma karikákból. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 620
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
151 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymás krumplileves, tejfölös póréleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

428
póréhagyma 3 db
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 3 db
fokhagyma 3 gerezd
vaj 5 dkg
olívaolaj 1 ek
főzőtejszín 2 dl
tejföl 2 dl
alaplé 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 3 csipet
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
fehérbor 1 dl
füstölt sajt 5 dkg
trappista sajt 5 dkg
toast kenyér 12 szelet
fokhagyma 3 gerezd