r
Nosalty Logó

Ínyenc süti alkohollal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Ínyenc süti alkohollal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 941 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 9389 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 366 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 941 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118 g

Zsír

  • Összesen
    556.8 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    2802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7210.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    1668 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    3204 mg
  • Nátrium
    1645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    992.3 g
  • Cukor
    563 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2986 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    115 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    531 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    1704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2936 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2413 micro
Összesen 9389 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 366 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A gyúrt tésztához a lisztet, a kakaót és a sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a 2 féle cukrot, a meggypálinkát és a vajat, jól összegyúrjuk.
  2. Kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk egyenletesen, és 180 C°-on előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük, és kb. 12 perc alatt megsütjük.
  3. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét nagyon kemény habbá verjük.
  4. A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra verjük.
  5. Majd hozzáadjuk a vanília aromát, langyos vizet és az olajat, ezzel is jól elkeverjük.
  6. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és hozzákeverjük a tojásos masszához, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  7. Elfelezzük a masszát, és az egyik felébe belekeverjük a 2 kanál kakaóport.
  8. A sütőformát újra kibéleljük, kivajazzuk, és a közepére elkezdjük halmozni a tésztát 2 kanál fehér, 2 kanál kakaós, ezt váltva mindig középre, nem kell elsimítani, hanem a formát párszor a munkapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön.
  9. 160 C°-on előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 55 perc alatt megsütjük.
  10. A krémhez a tejszínt a csokilikőrrel és a kétféle cukorral elkezdjük felverni, mikor már nem folyós, hozzáadjuk a 2,5 cs habfixálót. Majd keményre verjük.
  11. A kihűlt gyúrt tésztát megkenjük meggydzsemmel.
  12. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és az alsó felét ráhelyezzük a gyúrt lekváros tésztára, picit rányomjuk, és meglocsoljuk csokilikőrrel.
  13. Pár perc elteltével megkenjük jó vastagon a krémmel, és befedjük a piskóta másik felével.
  14. A maradék krémmel körbekenjük a tésztát, a tetejét meggydzsemmel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7535
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Receptkategóriák

Ínyenc süti alkohollal
Alkonyat 83 recept

Egy enyhén alkoholos pikáns isteni desszert! Nem túl édesszájúaknak is ajánlom. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.