Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Battenberg cake

Battenberg cake
Battenberg cake
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom mandulás sütemény, ami nem utolsó sorban jól is mutat. Az elkészítése nem egyszerű, de ha sütés előtt utánajárunk a siker kulcsának, és átgondoljuk, hogyan is tudjuk tökéletesre készíteni, a siker nem marad el.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy négyszögletes (20x20 cm) tepsit kivajazunk, majd kilisztezünk.
  2. A vajat, a cukrot és a vaníliaaromát egy tálban habosra keverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyiket alaposan a masszába keverjük.
  3. A szeletelt mandulát aprítógépben leaprítjuk, majd a liszttel és a sütőporral a tésztába keverjük.
  4. A keveréket 2 részre osztjuk. Pontosnak kell lenni, ezért a legjobb, ha a tálat, amiben a tésztát keverjük, üresen mérjük le, az így kapott számot kivonjuk a tészta és a tál együttes súlyából, ezt a számot elfelezzük, majd ekkora mennyiséget kanalazunk át a tészta és a tál teljes súlyából kivonva egy másik tálba. Az egyik részbe piros ételfestéket keverünk.
  5. A tésztákat a tepsibe simítjuk - az egyiket az egyik felébe, a másikat a másikba. Az elválasztáshoz segítség lehet egy sütőkeret felezője, ennek híján alufóliával tudjuk a tepsit két részre osztani.
  6. 20-25 percig sütjük őket, majd sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
  7. Ha a tészták tetején púp keletkezett, egyszerűen levágjuk őket, majd mindkét tésztát hosszában, függőlegesen vágjuk ketté - fontos a pontosság.
  8. A lekvárt felmelegítjük és vékony rétegben felvisszük a tészták oldalaira. A csíkokból összeállítjuk a battenberg-t.
  9. A marcipánt egy 20x30 centiméteres (ez a mindennapi méret) irattartó fóliába helyezzük, és kinyújtjuk az oldalaiig. A fólia 2 oldalát levágjuk, óvatosan kivesszük a marcipánt, majd körbevonjuk vele a süteményt. Pontosan körbefogja érni a tésztát, a találkozásnál elég kissé összenyomni.
  10. A sütemény tetejét átlósan bevagdoshatjuk, a vonalak találkozásához cukorgyöngyöt illeszthetünk.
  11. Szervírozás előtt 30 percre mélyhűtőbe helyezzük a battenberg-t, így egyszerűen és szépen tudjuk majd szeletelni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 036
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
119 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

battenberg, battenberg sütemény, battenberg süti, kockás sütemény, kockás süti, battenberg szelet, kockás marcipános sütemény, kockás marcipános süti, marcipános kockás sütemény, marcipános kockás süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

813
vaj 200 g
porcukor 200 g
tojás 4 db
finomliszt 150 g
sütőpor 1.5 teáskanál
mandulapehely 50 g
vaníliaaroma 1 teáskanál
ételfesték 1 kávéskanál
őszibaracklekvár 3 ek
marcipán 300 g