Battenberg cake
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
33g vaj239 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
49 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
10g őszibaracklekvár28 kcal
-
50g marcipán231 kcal
Összesen
813
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
200g vaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
60g őszibaracklekvár167 kcal
-
300g marcipán1386 kcal
Összesen
4879
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
16.9g vaj121 kcal
-
16.9g porcukor65 kcal
-
18.6g tojás23 kcal
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4.2g mandulapehely25 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
5.1g őszibaracklekvár14 kcal
-
25.3g marcipán117 kcal
Összesen
411
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.6 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
813
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 73.4 g
Zsír
-
Összesen 271.4 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1845.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 845 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 537.6 g
-
Cukor 391 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 218.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1678 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 654 mg
-
Retinol - A vitamin: 1652 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1001 micro
Összesen
4879
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
411
kcal
Hozzávalók
-
200 g vaj
-
200 g porcukor
-
4 db tojás
-
150 g finomliszt
-
1.5 teáskanál sütőpor
-
50 g mandulapehely
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
3 ek őszibaracklekvár
-
300 g marcipán
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy négyszögletes (20x20 cm) tepsit kivajazunk, majd kilisztezünk.
- A vajat, a cukrot és a vaníliaaromát egy tálban habosra keverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyiket alaposan a masszába keverjük.
- A szeletelt mandulát aprítógépben leaprítjuk, majd a liszttel és a sütőporral a tésztába keverjük.
- A keveréket 2 részre osztjuk. Pontosnak kell lenni, ezért a legjobb, ha a tálat, amiben a tésztát keverjük, üresen mérjük le, az így kapott számot kivonjuk a tészta és a tál együttes súlyából, ezt a számot elfelezzük, majd ekkora mennyiséget kanalazunk át a tészta és a tál teljes súlyából kivonva egy másik tálba. Az egyik részbe piros ételfestéket keverünk.
- A tésztákat a tepsibe simítjuk - az egyiket az egyik felébe, a másikat a másikba. Az elválasztáshoz segítség lehet egy sütőkeret felezője, ennek híján alufóliával tudjuk a tepsit két részre osztani.
- 20-25 percig sütjük őket, majd sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
- Ha a tészták tetején púp keletkezett, egyszerűen levágjuk őket, majd mindkét tésztát hosszában, függőlegesen vágjuk ketté - fontos a pontosság.
- A lekvárt felmelegítjük és vékony rétegben felvisszük a tészták oldalaira. A csíkokból összeállítjuk a battenberg-t.
- A marcipánt egy 20x30 centiméteres (ez a mindennapi méret) irattartó fóliába helyezzük, és kinyújtjuk az oldalaiig. A fólia 2 oldalát levágjuk, óvatosan kivesszük a marcipánt, majd körbevonjuk vele a süteményt. Pontosan körbefogja érni a tésztát, a találkozásnál elég kissé összenyomni.
- A sütemény tetejét átlósan bevagdoshatjuk, a vonalak találkozásához cukorgyöngyöt illeszthetünk.
- Szervírozás előtt 30 percre mélyhűtőbe helyezzük a battenberg-t, így egyszerűen és szépen tudjuk majd szeletelni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 3931
- Feltöltés dátuma: 2019. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NapsütötteVidékünkön
174 recept
Egy finom mandulás sütemény, ami nem utolsó sorban jól is mutat. Az elkészítése nem egyszerű, de ha sütés előtt utánajárunk a siker kulcsának, és átgondoljuk, hogyan is tudjuk tökéletesre készíteni, a siker nem marad el.