r
Nosalty Logó

Meggyszószos-mascarponekrémes csokihajó

NS
Meggyszószos-mascarponekrémes csokihajó
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szószhoz

A díszítéshez

848
Kalória
9.4g
Fehérje
90g
Szénhidrát
51g
Zsír
24.9g
Víz
82.1g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
50.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szószhoz

A díszítéshez

Összesen 848 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szószhoz

A díszítéshez

Összesen 3395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szószhoz

A díszítéshez

Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 848 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    203.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1615.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    360.1 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 3395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, a margarint, 3,5 dkg cukrot és a tojássárgáját összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
  2. Kivajazott, kilisztezett kis sütőformákba nyomkodjuk 2-3 mm vastagságban. Villával megszurkáljuk a tésztát, majd betesszük az előmelegített sütőbe, 200 C-ra 15-20 percig, amíg szépen meg nem barnul.
  3. A krémhez gőz felett felolvasztjuk a 10 dkg étcsokit, közben a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét, a kakaót, 3,5 dkg cukrot és az olvasztott csokit. Nyomózsákkal az elkészített krémet a kihűlt kosárkákba helyezzük.
  4. A szószhoz botmixerrel pürésítjük a meggyet és a lekvárt, vagy a befőtt levéből adunk hozzá, majd feltesszük kis lángra, míg fel nem forr. Leszűrjük. Ha sűrűsége nem elég jó, teszünk bele max. 1-2 kk zselatin fix port (figyeljünk arra, hogy a zselatintól nem egyből fog sűrűsödni!).
  5. A díszítéshez gőz felett felolvasztunk egy kis ét- és fehércsokit, majd sarkuknák kilyukasztott,kis zacskókba tesszük. Szilikonlapra, vagy sütőpapírra a fehércsokiból pöttyöket nyomunk, majd hagyjuk egy kis ideig (kb. 5 perc) megdermedni, ezután az étcsokit a tetejére helyezzük és hűtőbe helyezzük (kb. 10-15 perc). Amikor teljesen megdermedt, óvatosan leszedjük és ha kell, formára vágjuk.
  6. A kis piros zselékockákhoz a tortazselét elkészítjük a ráírottak szerint, annyit változtatva, hogy víz helyett csak a befőtt levét használjuk, illetve ízlés szerint cukrot is tehetünk hozzá. Beletesszük egy tálkába és a hűtőbe helyezzük, amíg teljesen meg nem dermedt (5-10 perc), és felvágjuk kis kockákra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Annak ajánlom a receptet aki könnyen, és viszonylag gyorsan egy finom, és esztétikus desszerttel szeretné meglepni családtagjait, barátait. Ha nincs időnk tortát sütni születésnapra, vagy névnapra szeretnénk egy kis ehető meglepetést, akkor a "kalóz" vitorlájába a fehércsokival neveket, számokat is tudunk írni. Hasznos tudnivalók: Ha a tészta nem jön ki a formából, az azért lehet, mert nem vajaztuk ki eléggé. Mielőtt a a tejszínhabhoz keverjük a többi hozzávalót, figyeljünk arra, hogy teljesen, kemény habbá verjük a tejszínt. A krémhez tetszés szerint adható rum, vagy az ízek fokozására aroma (pl. tejszínes-mogyoró aroma).  

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...