r
Nosalty Logó

Ínyenc hawai pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ínyenc hawai pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A pizzakrémhez

A feltéthez

Összesen 1567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A pizzakrémhez

A feltéthez

Összesen 6263 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A pizzakrémhez

A feltéthez

Összesen 126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2226.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 1567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178 g

Zsír

  • Összesen
    220 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8904.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    2152 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    775 mg
  • Foszfor
    1981 mg
  • Nátrium
    3711 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    927 g
  • Cukor
    538 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    3313 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2282 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2010 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    2962 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    1712 micro
Összesen 6263 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    584 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pizzakrémhez

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy kis cukorral felfuttatjuk a tejben.
  2. Közben a margarint a többi cukorral, a sóval és a tojások sárgájával habosra keverjük.
  3. Majd habbá verjük a tojások fehérjét.
  4. A habbá vert margarinba beleöntjük a lisztet, és összedolgozzuk vele. Majd hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt is.
  5. A tésztának jó lágynak, gyengének kell lennie. Nem szabad, hogy lisztes legyen. Így ha keménynek érezzük a tésztát, akkor öntsünk hozzá még egy kis langyos tejet. A tésztát nem kell dagasztani, csak alaposan összegyúrni.
  6. Ha a tésztát összegyúrtuk, deszkán letakarva, 40 percet (langyos helyen) kelesztjük.
  7. Míg a tészta kel, kézi habverővel csomómentesen összekeverjük a pizzakrémhez valókat.
  8. Ha a tészta megkelt, gáztepszi nagyságúra nyújtjuk.
  9. Olajozott, lisztezett tepsibe tesszük a tésztát, és a tetejét villával megszurkáljuk.
  10. Előmelegített sütőben 8 percig elősütjük.
  11. Majd a sütőből kivéve, rákenjük a pizzakrémet, rátesszük a gépsonkát, a kukoricát, az ananászt és a reszelt sajtot.
  12. Visszatesszük a sütőbe, és takaréklángon kb. 15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5694
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.

Ajánló

A feltét tetszés szerint varriálható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a fajta pizzát azoknak ajánlom, akik nem ragaszkodnak a klasszikus pizzatésztához. Ugyanis ez a tészta kicsit sem  mondható hagyományosnak, viszont annál finomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A pizzakrémhez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...