Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza Babi konyhájából

Pizza Babi konyhájából
Pizza Babi konyhájából
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család nagyon kedveli ezt a pizzát. Bármilyen feltéttel gazdagíthatjuk (bacon, virsli, bármilyen felvágott, paradicsom, gomba, babkonzerv, stb.), mindig telitalálat!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal. Jól kigyúrjuk, és 30 percig langyos helyen pihentetjük.
  3. Ez idő alatt felszeleteljük a sonkát, hagymát, paprikát (vagy bármilyen feltétet, amit elképzelünk rajta).
  4. A megkelt tésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk, és olajozott, lisztezett tepsibe tesszük. (Ezt az adagot én kétfelé szoktam választani. Egy nagyobb részét nagy méretű tepsiben, kisebb részét pedig egy kerek pizzatepsiben sütöm ki.) Villával kicsit megszurkáljuk.
  5. A tésztát félig megsütjük, kivesszük, rátesszük a feltéteket, majd a sajtot, és még visszatesszük annyi időre, míg a sajt rá nem olvad.
  6. Kivesszük, és még melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 756
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Babi

Mióta szakács: 2012.11.21.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pizza
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

isteni pizza, sonkás kukoricás pizza, pizza sonkával kukoricával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Randika
Randika / Randika Fri, 2013-04-05 18:09

szia!
a félig megsütést miért csinálod?énis szoktam kelt tésztából pizzát sütni,de az én recim szerint belenyújtogatom a tepsibe rápakolom a cuccot,de nekem a közepén átázik a tészta a feltéttől,csak a széle lesz finom.Szerinted ha elősütöm akkor nem ázik át?

babii
Babi / babii Sat, 2013-04-06 16:14

Igen, valószínűleg ezért van. Én még mindig csak így sütöttem, minden része egyformán jó lett. A félig megsütés annyit tesz, hogy kicsit már megkeményedik a tészta és csak ezután kenem meg szósszal és rakok rá mindent. Próbáld ki így, és kérlek írd meg, hogy sikerült! ;)

555
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
tej 2 dl
napraforgó olaj 2 ek
élesztő 1.5 dkg
cukor 1 teáskanál
1 kk
pizzaszósz 4 ek
sonka 10 dkg
csemegekukorica 5 dkg
paprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 kis fej
sajt 10 dkg