Nosalty Logó

Indián Lángos (Navajo taco)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
TIBIAPU
Ezen a képen: Indián Lángos (Navajo taco)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A lángoshoz

A pörkölthöz

A tálaláshoz

Összesen 1817 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A lángoshoz

A pörkölthöz

A tálaláshoz

Összesen 14536 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A lángoshoz

A pörkölthöz

A tálaláshoz

Összesen 328 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    918 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    719 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 1817 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    330.6 g

Zsír

  • Összesen
    1018.3 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    446 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    323 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10472.7 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    600 mg
  • Kálcium
    2518 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    1004 mg
  • Foszfor
    4423 mg
  • Nátrium
    1803 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1036.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    1753.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1478 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    357 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    335 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1866 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    7342 micro
  • β-crypt
    496 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    4744 micro
Összesen 14536 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    130 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 328 Kcal

Hozzávalók

A lángoshoz

A pörkölthöz

A tálaláshoz

Elkészítés

A lángoshoz

  1. A darált húsból, babból, 20 dkg hagymából egy chilit (babos pörköltet) készítünk a hagyma megpirításával, a hús-bab-fűszerek hozzáadásával.
  2. A hagyományosan megsütött, tradicionális magyar lángost a chilis-babos-darált húsos pörkölttel kb. 1 centi vastagon a közepén beterítjük, megszórjuk apróra vágott nyers hagymával (használhatunk lila-, vagy zöldhagymát is ízlés szerint), apróra vágott salátalevéllel és reszelt sajttal.
  3. Ízlés szerint paradicsomos és zöld salsával vagy tejföllel tálaljuk.
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 26723
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 11.

Ajánló

Egytálétel, nagyon laktató, kisebb lángosok is elégséges adagot adnak ki. Marhahúsból készül, de disznótól pulykáig bármi pótolhatja, vegetáriánusoknak pedig répás, szójás zöldségkeverék.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

TIBIAPU 15 recept

Ez egy hagyományos, több ezer évre visszanyúló étele a Dél-Nyugat Egyesült Államok és Észak-Mexikó indiánjainak, Navajo, Hopi és már törzseknek, de megdöbbentően magyaros ízeket képvisel, bármelyik magyar csárdában el lehetne adni a külhoni turistának, mint tradicionális magyar étel.

Hozzászólások

P.

Pont chili con carnet föztem tegnap. Abból megcsináltuk ezt kiváncsiságból. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannyira finom......... Nagyon ajánlom mindenkinek! Köszi a receptet!

TIBIAPU

egészség!

Éva-Anyóca

Milyen sajt az a szépséges sárga????Választ köszi:Éva-Anyóca

P.

Éva kedves, én gouda sajtra tippelnék, de majd jön Tibiapu és jól megmondja! :-)

Törölt felhasználó

Én meg vörös cheddarra, de nem ellenkezni akarok, vagy okoskodni! Vagy mégis...:DDD Üdv: Mrs Smith

P.

Cheddar! Az az! Ugyanaz, ami a chilis-rozaringos sajtosomban van, akarom mondani. most már megyek és megnézem a saját receptemet... :-D

Törölt felhasználó

:DDDD Azt kár lenne elfelejteni pedig!!!

P.

Cheddar, mondom én. Na ennyit a sajtokról. Csak tudnám, miért volt a fejemben a gouda. Eh, na mindegy. :-p

Éva-Anyóca

Kedves Gargoyle!Köszi szépen, tippem ez volt, de már vettünk cheddart és még se volt ilyen sárga, ezek szerint, ahogy Mrs. Smith írja, vörös cheddar, akkor azt bevállalom,csúcs a kinézete, és az íze is az lehet!!!!Úgy megkívántam, már csak egy a kérdés hozzátok:Hol lehet ilyet venni???Tesco-ba, vagy COOP, vagy hol???millió köszi:Éva-Anyóca

TIBIAPU

Igen vörös Cheddar az való a chilly re, a legtöbb Amarikai, Kanadai, és Mexikói sajtos recept ezt kívánja. a Mexikói sajt keverék is cheddar+gouda+nozarella+ementáli, ezt szoktam spagettira is rakni. Étvágy!

Éva-Anyóca

Kedves Mrs. Smith!Köszi szépen!Veszek, mert csodaszép, és ételeken és ételekben is megállja a helyét.A színér?l már nem is beszélek, imádom!Köszi:Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva!Tesco-Auchan, Interspar, ilyen helyeken simán lehet kapni! Pusz: Mrs Smith

Éva-Anyóca

Kedves Mrs. Smith!Köszönöm a gyors választ!Élek vele, és a sajttal is.Köszi:szép napot! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Istenien néz ki!Beszerzek minden hozzávalót és jöv? héten elkészítem a családnak!

Hozzávalók

A lángoshoz

A pörkölthöz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!

9 tárgy, amit most dobj ki!

9 tárgy, amiről most megmondjuk, hogy útban vannak neked, és a legjobb lenne őket kidobni, megszabadulni tőlük. Nincs mese, nincs apelláta.