Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olajban sült krumplilángos

Olajban sült krumplilángos
Olajban sült krumplilángos
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ilyen krumplilángost mindig olyankor szoktam csinálni, amikor nincs már nagyon ötletem, hogy mit főzzek. Mellé mindig valami laktató levest  - mint pl. ma csülkös bableves - csinálok. Fogyasztani akár a leves mellé, esetleg utána fokhagymásan-sósan vagy lekvárosan. Ki hogy szereti. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük meg a krumplit héjában, majd pucoljuk meg, és még melegen nyomjuk át krumplinyomón.
  2. Ezután keverjük össze a liszttel, zsírral, sóval és tojással, lágy tésztát gyúrjunk.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 ujjnyi vastagra, majd tetszés szerint vágjuk fel.
  4. Forró olajban süssük meg.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 27 941
elküldve: 3
receptkönyvben: 236
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Lardee

Mióta szakács: 2010.02.10.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyás lángos, lángos, krumplis lángos

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2015-04-11 17:56

Nagymamám rengeteget készített amikor kisgyerek voltam :) lekvárral összeragasztva ettük :) Én is többször elkészítettem már, de mindig hagyom hűlni a krumplit.

viczenai
viczenai Mon, 2013-04-08 15:27

Kedves Katedrális!
Köszönöm a tippet, bejött. Ügyi vagy.

katedralis88
katedralis88 Thu, 2012-03-08 14:01

Sziasztok!
Mindenkinek írom,aki nem szereti,ha a lángos nagyon olajos:
Összeállításnál tegyetek bele egy mokkáskanál szódabikarbónát.Én így szoktam,és nem szív fel annyi olajat.
Ez a recept nagyon sok krumplit tartalmaz,ez is okozhatja.Ez az én véleményem,ki lehet próbálni.
Várom a visszajelzéseket.
Üdv.mindenkinek!!!

illesera
illesera Sat, 2012-01-21 19:25

Kedves Lardee !
Ma ebédre én is megsütöttem a lángosodat !
Imádom a krumplis lángost, de eddig nem sikerült ilyen finomra mint a te recepted alapján !!! ( Persze, mert ebben nagyon sok a krumpli, erre már magamtól is rájöhettem volna ....... :)) Ellenben van arra valami tipped, hogy ne tocsogjon az olajban/zsírban a lángos sütés után ? Forró olajban sütöttem, pár percig mindkét felén, de mégis, nagyon zsíros lett. Pár darab maradt belőle ebédről, és azóta már 3 adag szalvétát cseréltem alatta, de még mindig olajos nagyon.
Te hogyan sütöd ? Vagy egy lángos legyen zsíros és kész ?
Ja, és mekkora ötlet, hogy nem kerekre kell szaggatni, én is szép kockákra vágtam, és így nem kellett vacakolni az újra gyúrással, szaggatással !
Köszi a receptet !
Üdv
Era

Lardee32
Lardee / Lardee32 Mon, 2012-01-23 08:44

szia Era,

örülök, hogy sikeres a recept, az olajosságot nem nagyon tudom én sem orvosolni.
Gyerek korom óta arra emlékszem, hogy ez mindig ilyen volt.
Ha esetleg kitalálsz valamit erre, akkor szívesen várom én is az ötletet.

Marcsi

Borz72
Borz72 Fri, 2012-01-20 23:10

Egyszerűen tökéletes!Úgy csináltam ahogy leírtad és nagyon-nagyon finom lett!Köszönöm szépen!
Üdv:Borz72

1857
finomliszt 50 dkg
burgonya 1.4 kg
tojás 2 db
sertészsír 10 dkg
1 ek
napraforgó olaj 5 dl