r
Nosalty Logó

Olajban sült krumplilángos

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lardee
Olajban sült krumplilángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1857 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 7426 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 291 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    135 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1665 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 1857 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    540.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    245 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6659.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1330 mg
  • Nátrium
    4474 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    965.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 7426 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 291 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a krumplit héjában, majd pucoljuk meg, és még melegen nyomjuk át krumplinyomón.
  2. Ezután keverjük össze a liszttel, zsírral, sóval és tojással, lágy tésztát gyúrjunk.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 ujjnyi vastagra, majd tetszés szerint vágjuk fel.
  4. Forró olajban süssük meg.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 34401
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ilyen krumplilángost mindig olyankor szoktam csinálni, amikor nincs már nagyon ötletem, hogy mit főzzek. Mellé mindig valami laktató levest  - mint pl. ma csülkös bableves - csinálok. Fogyasztani akár a leves mellé, esetleg utána fokhagymásan-sósan vagy lekvárosan. Ki hogy szereti. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások (5)

Borz72

Egyszer?en tökéletes!Úgy csináltam ahogy leírtad és nagyon-nagyon finom lett!Köszönöm szépen! Üdv:Borz72

Lardee

szia, örülök, hogy jól sikerült és ízlett. Marcsi

illesera

Kedves Lardee ! Ma ebédre én is megsütöttem a lángosodat ! Imádom a krumplis lángost, de eddig nem sikerült ilyen finomra mint a te recepted alapján !!! ( Persze, mert ebben nagyon sok a krumpli, erre már magamtól is rájöhettem volna ....... :)) Ellenben van arra valami tipped, hogy ne tocsogjon az olajban/zsírban a lángos sütés után ? Forró olajban sütöttem, pár percig mindkét felén, de mégis, nagyon zsíros lett. Pár darab maradt bel?le ebédr?l, és azóta már 3 adag szalvétát cseréltem alatta, de még mindig olajos nagyon. Te hogyan sütöd ? Vagy egy lángos legyen zsíros és kész ? Ja, és mekkora ötlet, hogy nem kerekre kell szaggatni, én is szép kockákra vágtam, és így nem kellett vacakolni az újra gyúrással, szaggatással ! Köszi a receptet ! Üdv Era

Lardee

szia Era, örülök, hogy sikeres a recept, az olajosságot nem nagyon tudom én sem orvosolni. Gyerek korom óta arra emlékszem, hogy ez mindig ilyen volt. Ha esetleg kitalálsz valamit erre, akkor szívesen várom én is az ötletet. Marcsi

Törölt felhasználó

Sziasztok! Mindenkinek írom,aki nem szereti,ha a lángos nagyon olajos: Összeállításnál tegyetek bele egy mokkáskanál szódabikarbónát.Én így szoktam,és nem szív fel annyi olajat. Ez a recept nagyon sok krumplit tartalmaz,ez is okozhatja.Ez az én véleményem,ki lehet próbálni. Várom a visszajelzéseket. Üdv.mindenkinek!!!

Törölt felhasználó

Kedves Katedrális! Köszönöm a tippet, bejött. Ügyi vagy.

TraRita

Nagymamám rengeteget készített amikor kisgyerek voltam :) lekvárral összeragasztva ettük :) Én is többször elkészítettem már, de mindig hagyom h?lni a krumplit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek