Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai csirkemell kenyérrel és mentaszósszal

Indiai csirkemell kenyérrel és mentaszósszal
Indiai csirkemell kenyérrel és mentaszósszal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az indiai konyhát. El kell mondjam, hogy az indiaiak nagyon sok fűszert használnak, de ehhez az ételhez nem kell ennyi minden amit leírtam - tehát nem állítom, hogy az eredeti konyha így készíti, csak nekem volt ilyen hangulatom. Azt szeretem ebben a konyhában, hogy olyan illat- és ízkavalkád egy- egy fogás, hogy az semmihez sem hasonlítható. Mindenesetre pillanatok alatt végeztünk hárman evvel az adaggal.

hozzávalók / 4 adag

A fűszeres-joghurtos húshoz

Az indiai kenyérhez

A mentaszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst nagy kockákra vágjuk (3x3 cm), és az összes fűszerrel összekevert joghurtban pácoljuk legalább 4-5 órán át.
  2. Kevés vajat olvasztunk, és a fűszeres-joghurtos húst erős lángon sütjük. Nagyjából 1/4 óra alatt elkészül. Ha kevésnek találnánk a szószt, amiben fő, pótolhatjuk joghurttal. 
  3. A naanhoz a cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, joghurtot, lisztet, sót és lágy tésztává dagasztjuk (vagy a kenyérsütőgép), kb. 3/4 órát kelesztjük.
  4. Felosztjuk 5 részre, lisztezett deszkán 2-3 mm-re nyújtjuk, tepsibe helyezve 275 C-on hőlégkeverés + grill funkción mindkét oldalát 1-1 perc alatt megsütjük. (Ha nincs a tűzhelyünkön ilyen funkció, akkor úgy is szoktam, hogy nagy lángon lefedett palacsintasütőben vagy grill serpenyőben ugyanennyi idő alatt megsütöm, - Indiában ezt tandoori (agyag) kemencében teszik, amelyben sokszor akár 370 C is uralkodik. Itt sütik a húsokat is.) Ha megsült, még forrón átkenjük olvasztott vajjal, amibe akár zúzott fokhagymát is tehetünk. 
  5. A mentaleveleket felaprítjuk, összekeverjük a zúzott fokhagymával, citromlével, cukorral, borssal és joghurttal. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
  • sütési hőfok: 275°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 119
elküldve: 1
receptkönyvben: 131
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

indiai ízesítésű csirkemell indiai kenyérrel és joghurtos mentaszósszal, indiai csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

842
csirkemell filé 80 dkg
joghurt 500 g
garam masala 1 teáskanál
2 kávéskanál
gyömbér 1 ek
fokhagyma 4 gerezd
tandoori krém 1 teáskanál
fahéj 1 kk
római kömény 1 teáskanál
koriandermag 1 teáskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
kókuszreszelék 10 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
limelé 1 fél lime-ból nyert
nádcukor 1 ek
vaj 2 ek
finomliszt 25 dkg
tej 1 dl
joghurt 1 dl
vaj 1 ek
nádcukor 0.5 teáskanál
1 tk
élesztő 1 dkg
joghurt 1 dl
fokhagyma 1 gerezd
citromlé 1 ek
menta 4 ek
bors 1 csipet
nádcukor 0.5 teáskanál