r
Nosalty Logó

Iluska áfonyás-túrós kockája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Iluska áfonyás-túrós kockája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

krém

Összesen 1063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

krém

Összesen 5316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

krém

Összesen 238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.4 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9032 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1849 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    2898 mg
  • Nátrium
    1582 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.9 g
  • Cukor
    508 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    778.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 5316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.9 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. A tésztához a 4 tojássárgáját, a cukrot, az olajat, a meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Zsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Mikor kész, elfelezzük a tésztát hosszában. Az alsó, kakaóporral színezett lap tetejét megkenjük az áfonyalekvár felével, majd ráhalmozzuk a kész túrós krémet.
  6. A felső, színezett lap alját kenjük meg baracklekvárral, s a lekváros felével ráborítjuk a krémre. Kézzel szépen el egyengetjük. Vajas, porcukros krémmel ki lehet díszíteni a tetejét.
  7. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ha nem díszítjük ki a tetejét, akkor porcukorral meghintjük.
  8. Másnap forró vízbe mártott késsel kockákra szeleteljük. Jó étvágyat!!

krém

  1. Elkészítjük a krémet. A pudingport sűrű pépé főzzük a tejjel, s mikor megfőtt, levesszük a tűzhelyről, hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. A cukor olvadjon el, majd hagyjuk teljesen kihűlni, közben kevergetjük, hogy ne bőrözzön be.
  2. A túróhoz hozzákeverjük a hideg pudingos krémet, a citromlevet, 2 teáskanál vízben feloldott és meglangyosított zselatint, egy teáskanálnyi áfonyalekvárt és a darabos áfonyákat is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1148
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 15.

Ajánló

Ha ajánlhatok e sütemény elé valami levest: Frankfurti leves Iluskától Brokkolis-tejfölös csirkeleves gazdagon Kacsaleves Iluskától Hentesleves Zöldborsóleves májgaluskával Velemi bableves

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Benéztem a hűtőbe, és láttam áfonyalekvárt, túró nekem mindig van lefagyasztva. Tudtam, hogy aszalt vörös áfonyám is van még... máris nekiláttam elkészíteni ezt a finomságot... szerintem jó sült ki belőle!! :-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek