r
Nosalty Logó

Iluska áfonyás-túrós kockája

Iluska
Iluska áfonyás-túrós kockája
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1063
Kalória
31.9g
Fehérje
165.2g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
155.7g
Víz
144g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
101.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

krém

Összesen 1063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

krém

Összesen 5316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

krém

Összesen 238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.4 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9032 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1849 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    2898 mg
  • Nátrium
    1582 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    825.9 g
  • Cukor
    508 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    778.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 5316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.9 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tésztához a 4 tojássárgáját, a cukrot, az olajat, a meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Zsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Mikor kész, elfelezzük a tésztát hosszában. Az alsó, kakaóporral színezett lap tetejét megkenjük az áfonyalekvár felével, majd ráhalmozzuk a kész túrós krémet.
  6. A felső, színezett lap alját kenjük meg baracklekvárral, s a lekváros felével ráborítjuk a krémre. Kézzel szépen el egyengetjük. Vajas, porcukros krémmel ki lehet díszíteni a tetejét.
  7. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ha nem díszítjük ki a tetejét, akkor porcukorral meghintjük.
  8. Másnap forró vízbe mártott késsel kockákra szeleteljük. Jó étvágyat!!

krém

  1. Elkészítjük a krémet. A pudingport sűrű pépé főzzük a tejjel, s mikor megfőtt, levesszük a tűzhelyről, hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. A cukor olvadjon el, majd hagyjuk teljesen kihűlni, közben kevergetjük, hogy ne bőrözzön be.
  2. A túróhoz hozzákeverjük a hideg pudingos krémet, a citromlevet, 2 teáskanál vízben feloldott és meglangyosított zselatint, egy teáskanálnyi áfonyalekvárt és a darabos áfonyákat is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Benéztem a hűtőbe, és láttam áfonyalekvárt, túró nekem mindig van lefagyasztva. Tudtam, hogy aszalt vörös áfonyám is van még... máris nekiláttam elkészíteni ezt a finomságot... szerintem jó sült ki belőle!! :-))))

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...