r
Nosalty Logó

Rigó Jancsi a Nosalty konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Rigó Jancsi a Nosalty konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 951 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 7604 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 337 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 951 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    527 g
  • Telített zsírsav
    314 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6629.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1372 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1002 mg
  • Foszfor
    2873 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.9 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    508 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3483 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1897 micro
Összesen 7604 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és még 1-2 perc alatt eldolgozzuk benne.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, kézi mixerrel kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a habhoz adjuk, majd hozzászitáljuk a kakaót is, és alaposan összedolgozzuk a tésztát.
  3. Magasabb falú, 32x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kész, rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

A krémhez

  1. A krémhez a csokit gőz felett felolvasztjuk, majd félretesszük.
  2. A tejszínhabból 9 decit kemény habbá verünk. A maradék egy decihez hozzákeverjük a zselatint, és langyosra melegítjük. Nem forraljuk, elég, ha kézmeleg lesz!
  3. A zselatinos tejszínt, a habot és az olvasztott csokit összekeverjük. A tepsit kibéleljük egy sütőpapírral, úgy, hogy két oldalt kilógjon. Az alsó piskótalapot beletesszük a tepsibe, rákanalazzuk és elsimítjuk a krémet, majd rátesszük a tetejét.

A bevonáshoz

  1. A 10 deka csokit összeolvasztjuk a vajjal, rákenjük a süti tetejére, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. Másnap egy kést körbefuttatunk a tepsi szélén, a sütőpapír segítségével kiemeljük a süteményt, és felkockázzuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 644
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 45074
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A magyar cukrászat egyik klasszikus süteménye a pákozdi születésű cigányprímásról kapta  a nevét, aki egy belga hercegtől szerette el milliomos feleségét. A csupacsoki desszertet érdemes otthon elkészíteni - sokkal egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk, és valami elképesztően finom!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.