r
Nosalty Logó

Rigó Jancsi a Nosalty konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Rigó Jancsi a Nosalty konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 951 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 7604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 951 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    527 g
  • Telített zsírsav
    314 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6629.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1372 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1002 mg
  • Foszfor
    2873 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.9 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    508 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3483 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1897 micro
Összesen 7604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és még 1-2 perc alatt eldolgozzuk benne.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, kézi mixerrel kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a habhoz adjuk, majd hozzászitáljuk a kakaót is, és alaposan összedolgozzuk a tésztát.
  3. Magasabb falú, 32x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kész, rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

A krémhez

  1. A krémhez a csokit gőz felett felolvasztjuk, majd félretesszük.
  2. A tejszínhabból 9 decit kemény habbá verünk. A maradék egy decihez hozzákeverjük a zselatint, és langyosra melegítjük. Nem forraljuk, elég, ha kézmeleg lesz!
  3. A zselatinos tejszínt, a habot és az olvasztott csokit összekeverjük. A tepsit kibéleljük egy sütőpapírral, úgy, hogy két oldalt kilógjon. Az alsó piskótalapot beletesszük a tepsibe, rákanalazzuk és elsimítjuk a krémet, majd rátesszük a tetejét.

A bevonáshoz

  1. A 10 deka csokit összeolvasztjuk a vajjal, rákenjük a süti tetejére, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. Másnap egy kést körbefuttatunk a tepsi szélén, a sütőpapír segítségével kiemeljük a süteményt, és felkockázzuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 656
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 47182
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A magyar cukrászat egyik klasszikus süteménye a pákozdi születésű cigányprímásról kapta  a nevét, aki egy belga hercegtől szerette el milliomos feleségét. A csupacsoki desszertet érdemes otthon elkészíteni - sokkal egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk, és valami elképesztően finom!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

15 elragadó gasztro- és szakácskönyv karácsonyi ajándék gyanánt

A 2024-es év legújabb gasztrogyöngyszemeit hoztuk el nektek, hogy mesés ajándékkal lephessétek meg a főzés és az ételek iránt érdeklődő szeretteiteket. Ez az év is jócskán bővelkedett klasszikus és újító, egyszerűbb és tapasztalatot igénylő, évszakokon átívelő és alkalmi, csak süteményeket és mindenféle fogást összegyűjtő receptkönyvekben. Hogy nektek már ne kelljen sokat böngészni, mi összegyűjtöttük az idei év legjobb gasztro- és szakácskönyveit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...