Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti spenóttorta gazdagon

Húsvéti spenóttorta gazdagon
Húsvéti spenóttorta gazdagon
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igaz, hogy a Húsvét még csak egy hét múlva lesz (mire megjelenik a receptem már annyi idő sem), de úgy gondoltam, hogy most is elkészítem vacsorára. Nagyon finom étel, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a spenótot, de annak is, aki nem, hátha ezzel az elkészítési móddal megkedveli. De azt elmondhatom, hogy aki eddig megkóstolta, az nagyon-nagyon finomnak találta, és elkérte a receptet. A húsvéti ünnep egyik finom fogása lehet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 ek olívaolajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát pár másodperc alatt, majd rátesszük a kiengedett spenótleveleket, és pár perc alatt elforraljuk a levét. Közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az őrölt szerecsendióval. Kihűtjük.
  2. A sajtokat lereszeljük külön-külön. 4 tojást megfőzünk keményre kevés sóval és 1 kk ecettel.
  3. Ha a tésztánk mélyhűtött, kiengedjük.
  4. Ha kihűlt a spenótunk, hozzákeverjük az áttört tehéntúrót, a lereszelt parmezánt, a fél doboz tejfölt, 2,5 db tojást. (A fél tojással majd a tetejét kenjük le.)
  5. Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral vagy vékonyan kivajazzuk vagy olajozzuk.
  6. A tészta kb 2/3-át beletesszük a tortaformába úgy, hogy az oldalán is legyen tészta a formának. Belesimítjuk a spenótos-túrós massza felét. Ezt megszórjuk a reszelt mozzarella sajttal. Erre ráterítjük -hogy mindenhol befedje- a tarja szeleteket.
  7. A keményre főzött tojásokat megpucoljuk, felkarikázzuk. Szépen rásorakoztatjuk a tojáskarikákat a tarjára, majd megszórjuk a kecskesajttal. Ezt befedjük a spenótos-túrós massza másik felével. Erre rátesszük a maradék tésztát, és a tészta találkozásoknál eldolgozzuk. Megszurkáljuk villával, és lekenjük az enyhén felvert fél tojással.
  8. Hideg sütőbe téve 160 fokon kb 60 percet sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával fedjük le. (Én kb 30 perc után lefedtem, és az utolsó 10 percnél levettem még az alufóliát.)
  9. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és a tortaformával rácsra tesszük. 10 percet pihentetjük, majd éles, hosszabb késsel óvatosan körbevágjuk, és leszedjük róla a csatos tortakarikát. Majd óvatosan alányúlva lapos kiszedő kanállal tálra tesszük. (Én két lapátot használtam, de az is igaz, hogy a Férjem addigra már egy nagy szelettel megkönnyítette a spenóttorta tálra szedését.)
  10. Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom étel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 122
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-spenótos torta, sós spenótos torta, leveles spenóttorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evapauer
Jolimami / evapauer Sat, 2013-03-30 16:30

Kedves Gonoszka! Imádom a receptjeidet, a spenótot meg a macskádat! Recept mentve. Szép húsvétot kívánok! Éva

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sat, 2013-03-30 17:08

Kedves Éva!
Nagyon köszönöm kedves szavaidat. Én is kellemes, pihenéssel töltött, örömteli ünnepet kívánok!
Üdvözlettel:Kinga

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Fri, 2013-03-29 14:50

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon szívesen! És mondhatom, hogy nagyon finom. Remélem ha elkészíted Nektek is ízleni fog. Üdvözlettel:Kinga

1109
leveles tészta 40 dkg
spenót 45 dkg
fokhagyma 4 gerezd
tehéntúró 50 dkg
tejföl 85 g
mozzarella 10 dkg
parmezán sajt 10 dkg
kecskesajt 10 dkg
tojás 7 db
füstölt-főtt tarja 15 dkg
szerecsendió 1 kk
fekete bors 1 kk
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek