r
Nosalty Logó

Póréhagymás juhtúrós pite

Panno
Póréhagymás juhtúrós pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

566
Kalória
30.6g
Fehérje
27.9g
Szénhidrátok
35.9g
Zsír
87g
Víz
61.8g
Koleszterin
734.4mg
Rost
3.9g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2268 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.2 g
  • Cink
    244 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    188 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    23 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 566 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5288.7 g
  • Cink
    977 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    752 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    94 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    450 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 2268 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.6 g
  • Cink
    105 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. A leveles tésztát beleegyengetjük a piteformába. A forma külső peremén túli részeket levágjuk, az üres helyeket kibéleljük vele, majd a szélét kicsit visszahajtjuk.
  3. Felverjük a tojást, és körben lekenjük a tészta peremét.
  4. A túrókat villával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük kaporral. Lazán rászórjuk a tésztára. A póréhagymát felkarikázzuk, mehet a túróra.
  5. Berakjuk a pitét 7-8 percre a sütőbe. Közben a maradék tojást összekeverjük a tejszínnel, kicsit sózzuk. Ha letelt a pár perc, kivesszük a tésztát, ráöntjük a tojásos-tejszínes keveréket, mehet vissza a sütőbe. Mérsékeljük a hőt 175-180 fokra.
  6. Lereszeljük a parmezánt, kivesszük a pitét, és ezt is rászórjuk. Marad a mérsékelt hőfok, és még kb. 20 percig sütjük a tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Maradt egy kis juhtúró a zöldborsós verzióból, ez lett a sorsa.

További receptek

Bodzabogyós pite

A kerek, rácsos amerikai jellegű piték tulajdonképpen bármilyen gyümölcsöt kaphatnak töltelékükként. Ha egy igazán különleges süteményt szeretnénk sütni, ráadásul olyan ...

Lakos Benedek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...