r
Nosalty Logó

Húsvéti aszalt gyümölcsös kalács

Gizi
Húsvéti aszalt gyümölcsös kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kalács

Citromos cukormáz

640
Kalória
11.8g
Fehérje
109.6g
Szénhidrát
13.3g
Zsír
54.6g
Víz
58.7g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
47.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kalács

Citromos cukormáz

Összesen 640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kalács

Citromos cukormáz

Összesen 3831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kalács

Citromos cukormáz

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1830.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    657.3 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    327.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1247 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 3831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

Kalács

  1. Az aszalt sárgabarackot vágjuk fel vékony csíkokra, majd az áfonyával, és a mazsolával együtt áztassuk be a meglangyosított rumba. Többször keverjük át, és hagyjuk hogy a gyümölcsök teljesen felszívják a rumot.
  2. A vajat olvasszuk fel, majd keverjük össze a tojással, és öntsük bele a keverőtálba. Ezután öntsük hozzá a meglangyosított tejet is. A lisztet keverjük össze a porcukorral, egy csipet sóval, a szárított élesztővel, a fahéjjal és a szerecsendióval, valamint a reszelt citrom, és narancshéjjal.
  3. Ezután kanalazzuk rá a vajas-tojásos-tej tetejére, majd robotgéppel dagasszuk meg a tésztát. (ha szükséges közben egy pici tejet önthetünk még hozzá) Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát!
  4. A megdagasztott tésztát ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kb. 1 óra alatt kelesszük duplájára. A megkelt tésztát ezután osszuk el 8 részre, majd lisztezett felületen minden darabot nyújtsunk ki hosszúkás téglalappá. (kb. 10x25 cm legyen a tésztacsík)
  5. Az aszalt gyümölcsöket osszuk el a tésztacsíkok közepén, majd a hosszabb felénél fogva tekerjük fel, és formázzunk csigákat. Egy 22 cm-es tortaformát kenjünk ki vastagon vajjal, majd alaposan lisztezzük ki. Ezután helyezzünk a közepére egy tésztacsigát, a többit pedig osszuk el körbe a formában.
  6. Ezután szintén meleg helyen kelesszük még 30 percig. Végül felvert egész tojással kenjük le sütés előtt a tészta tetejét. Melegítsük elő a sütőt, majd közepes hőmérsékleten süssük a kalácsot 35-40 percig. Amikor kezd a kalács szépen barnulni, akkor sütőpapírral takarjuk le a tetejét, nehogy túlbarnuljon, vagy megégjen.
  7. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tortaformában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Citromos cukormáz

  1. A porcukrot keverjük sűrű masszává a citromlével, majd csorgassuk a teljesen kihűlt kalács tetejére. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek