r
Nosalty Logó

Fonott kalács TraRita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Fonott kalács TraRita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 482 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1931 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 291 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 482 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 1931 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 291 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. 20 percig kelesztjük.
  2. Visszadolgozzuk a tésztát, és újra kelesztjük 20 percet.
  3. A tésztát négy vagy hat részre osztjuk (attól függően, hogy ki milyen fonást tud). A darabokat kisodorjuk, majd megfonjuk a kalácsot.
  4. Lekenjük egy tojássárgájával, és újra kelesztjük fél órát, majd 190 fokon megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9323
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fonott kalács TraRita konyhájából
TraRita 118 recept

Semmi különös sztorim nincs.:) Webcuki oldalán találtam a receptre. Nagymamám nagyon szereti a kalácsot, őt örvendeztettem meg vele.:) Ebből az adagból egy szép, termetes kalács lesz.:)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Gyönyör?, na és az az aranybarna mosoly,:) - jól áll neki, ha itt lenne a tányéron, tuti nem sokáig hagyná a család, rámosolyognának ?k, és megennék.....:) Köszönöm.:) Éva-Anyóca

dadimami

Kedves TraRita! Nagyon szép a kalácsod, bizonyára finom is. Én és sütök évek óta kalácsot, de a legnagyobb bánatom, hogy a fonott kalács nem tartja meg a formáját elterül, lapos lesz, merthogy nem formában sütött kalácsot szeretnék, mert a forma ugye megtartja az oldalát, úgy magas marad. Lehet, hogy az az oka, hogy sok kalácsot sütök és emiatt a pihenési id? hosszabbodik, talán túlkel. Gondolom te is sütöttél már több kalácsot is egy-egy alkalommal és tudsz tanácsot adni mitév? legyek, hogy ilyen szép magas legyen a kalácsom formában sütés nélkül. Közeleg a húsvét és az ugye kalácssütés ideje. Várom és el?re is köszönöm válaszodat. üdv: Margó

TraRita

Kedves Margó! Nem szoktam sok kalácsot készíteni egyszerre, max. két darabot, azok dobozosak. Ebb?l a fajtából csak egyet szoktam, de nagyon jól tartja magát, láthatod a képen is :) Ez egy igencsak szép méretes kalácska lesz ebb?l az adagból. Nagyon jó a recept, nem esik össze a tészta,. Örülök, hogy annak idején rábukkantam erre a receptre. Sokszor megsütöttem már, nem volt vele gondom :) Készítheted dupla adaggal is, akkor ugye két darabot kapsz és egy nagyobb tepsire talán ráfér a kett?. Nekem nem fért el, csak az egy keresztbe. Ajánlom, hogy csinálj egy próbasütést és meglátod milyen szép és finom :) Üdv: Rita

dadimami

Kedves Rita! Köszönöm válaszodat, megfogadom a tanácsodat és f?próbaként megsütöm ebb?l a mennyiségb?l. Ehhez már csak egy olyan es?nap kell, amit a konyhában sütéssel tölthetek, mert ha nem esik az es?, a kertben kell ténykednem. üdv: Margó

fonicia

Kedves TraRita! Receptedet már többször megsütöttem, isteni finom lesz mindig és könnyen elkészíthet?!Az illat ami uralkodik ilyenkor a konyhába......hát szavakkal nem is lehet elmondani!!!!Kett?t szoktam sütni, most éppen aszalt szilva volt itthon, hát gondoltam biztosan nem rontja el, és nem is tévedtem!!! Köszönöm a receptet :) Fonicia

TraRita

Szia fonicia! Nagyon örülök a sikerednek! Eszembe sem jutott még, hogy tartalmasabbá tegyem a kalácsot! :) Jó ötlet az aszalt szilva! Igen, az illata a kalács leny?göz?! Üdv: Rita

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nem számoltam hányszor sütöttem már meg. Mennyei! Köszönöm a receptet! Követlek TraRita! :))

TraRita

Örülök a sikerednek! :) És annak is, hogy követsz :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek