r
Nosalty Logó

Fonott kalács TraRita konyhájából

TraRita
Fonott kalács TraRita konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

482
Kalória
12.9g
Fehérje
76.8g
Szénhidrát
12.8g
Zsír
23.5g
Víz
181.6g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1931 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 482 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    307.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 1931 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. 20 percig kelesztjük.
  2. Visszadolgozzuk a tésztát, és újra kelesztjük 20 percet.
  3. A tésztát négy vagy hat részre osztjuk (attól függően, hogy ki milyen fonást tud). A darabokat kisodorjuk, majd megfonjuk a kalácsot.
  4. Lekenjük egy tojássárgájával, és újra kelesztjük fél órát, majd 190 fokon megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35

Semmi különös sztorim nincs.:) Webcuki oldalán találtam a receptre. Nagymamám nagyon szereti a kalácsot, őt örvendeztettem meg vele.:) Ebből az adagból egy szép, termetes kalács lesz.:)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...