r
Nosalty Logó

Kókuszos csavart kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztersilver
Kókuszos csavart kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 698 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3490 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 323 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 698 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.3 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3490 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 323 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1/2 dl tejben elkavarjuk az élesztőt, kevés cukrot teszünk bele, majd hagyjuk, míg az élesztő elkezd habosodni.
  2. Ekkor hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és puha, rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
  3. Hagyjuk duplájára kelni, majd 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk.
  4. Megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a cukorral és a kókuszreszelékkel, majd a hosszanti oldalán feltekerjük.
  5. Az így kapott tekercset hosszában ketté vágjuk, az egyik végénél kb. 3-4 cm-en egyben hagyva. A 2 szárat megcsavarjuk egymás körül, vigyázva, hogy a vágott felülete nagyjából mindig felfelé irányuljon.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13827
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Ajánló

Tűpróbával ellenőrizzük a kalácsot, hogy belül is átsült-e. Ha a sütőnk erősen pirítana (mint a miénk), akkor félidőben takarjuk le a kalácsot sütőpapírral, hogy ne égjen meg a teteje.

Receptkategóriák

Kókuszos csavart kalács
esztersilver 68 recept

Ezt a kalácsot édesanyám készítette a héten. Mivel élek-halok a kókuszért természetesen nagyon ízlett, a teámhoz nagyon jól esett. Húsvétra tökéletes vendég- vagy locsolóváró.

Hozzászólások

benari

Nagyon szép,biztos nagyon finom is.Gratulálok!Közelebbr?l elkészitem.

Diorissimo

Jól hangzik, ki fogom próbálni! :)

esztersilver

Fantasztikus az íze,érdemes kipróbálni:)

Törölt felhasználó

Ebb?l a mennyiségb?l 2 olyan rúd lesz mint a képen? A másik kérdésem, hogy használtál már instant éleszt?t vagy expresszt? Azzal is el lehet késziteni?

pinky_s

Szia, én instant éleszt?vel csináltam, mert errefelé nem lehet frisset kapni, egy zacskóval tettem bele és teljesen jó volt így is.

Törölt felhasználó

Az instant éleszt?t is fel kell futtatni? Vagy úgy csináltad ahogy a tasakon van, hogy csak beleszórtad a liszthez?! Viszont akkor ami a futtatáshoz van tej mennyiséget azt beleteszed vagy nem kell???? De jó lenne ha tudnál segíteni!

Törölt felhasználó

Szia! en mindig tasakos elesztot hasznalok es ugyan ugy megfuttatom a langyos tejben es cukorral, mint a sima elesztot.

esztersilver

Kedves Kicsicsibe, 2rúd lett ami a képen van. Sima éleszt?t használtam,nem tudom hogy instanttal is el lehet-e készíteni,remélem tudtam segíteni:) Eszti

pinky_s

Ezt sütöttem húsvétra, nemrég vettem ki a süt?b?l, valami eszméletlen fincsi. Fahéjasan csináltam, mert nem kaptam kókuszt. Csak egy jó tanács azoknak, akik ki akarják próbálni, az 5 dkg olvasztott vaj nem feltétlenül kell rá mind, én mind ráraktam (bár látszott, hogy túl sok), és egy része kifolyt és ráégett a tepsire. Az ízén nem ront semmit, de vakargathatom egy ideig :). Boldog húsvétot mindenkinek!

esztersilver

Kedves pinky_s, nagyon örülök hogy sikerült,fahéjjal sem lehet rossz,de hétf?n nutellával próbáltuk ki,fantasztikus lett,ha szeretitek érdemes kipróbálni:)kellemes ünnepeket! Eszti

siccca

Ma megsütöttem, és jelentem nagyon finom lett!:))Köszi a receptet:D

esztersilver

Szívesen:) örülök hogy ízlett:)

Mnandi

Kedves Eszter! Köszönöm a receptet! Ma sütöttem meg, nagyon finom lett. Az illata is hhmm :) 30 deka lisztb?l készült, s egy tekercs lett bel?le. Szögletes formába tettem sülni, ami szépen összetartotta. ( Kicsit ugyan birkózni kellett vele, mire bele tudtam varázsolni úgy, hogy közben tartsa az alakját. ) A tetejére - még melegen - kicsi "glanc" került : porcukor és citromlé elegyével kenegettem meg, ami finoman ropog mikor beleharapunk.

Törölt felhasználó

A héten megsutöttem és nagyon finom lett.Különlegesen frissen olyan jo ropogos!Szeretem kipróbálni az érdekes recepteket és ez az .Még kókuszos kalácsot soha nem sutöttem és nem is ettem,pedig nem vagyok mai gyerek.Köszi a receptet.Érdemes volt megsütni,máskor is megcsinálom.

kispanda70

Szia! Jól értelmeztem? A kalács tésztájába nem kell vaj, csak amikor megkenjük a tésztát? Egyébként nagyon tetszik a recept, egyszer?nek és kiadósnak t?nik.

Törölt felhasználó

Szeretnek gratulalni ehhez a kalacskahoz,mert tokeletes!:) Jo a tesztaja,jo a toltelek.Maskor mas izzel is kiprobalom.Mivel egyedul elek en csak fel recepttel dolgoztam egy kisebb fonott kalacs meret lett belole.Es porelesztovel,mivel itt Londonban nem elterjedt az elo.Nekem bevalt.:)

Tittianyu

Most sül épp a süt?ben! Én por éleszt?vel csináltam, és egy kis darált mandulával is "megbolondítottam"! Nagyon jól néz ki! ...és az illata!!!!! :) Köszönöm a receptet! :)

lindros

Hurrá! Sikerült! Nagyon finom!

Zoé1978

A recept bombasztikus! Igaz, hogy sósat készültem készíteni, ezért a töltelék édes helyett pizzakrém és reszelt sajt volt, és mennyei! Köszönöm a receptet, mentem, kedvencek között lesz, variálható többféle töltelékkel ;)

Cantatrice

Az 5. fázis/formázás/töltés után nem kell keleszteni? Egyb?l mehet a süt?be? Én szívem szerint keleszteném. Köszi a választ.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.