r
Nosalty Logó

Húsrolád körtével

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Angie-30
Húsrolád körtével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 717 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3580 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1878.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    1307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    496 micro
  • β-karotin
    1188 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 717 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249 g

Zsír

  • Összesen
    245.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9391 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    6535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    816 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2478 micro
  • β-karotin
    5940 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 3580 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, a fokhagymát és a petrezselyemzöldjét apróra vágjuk, a körtét és a sárgarépát lereszeljük, a zsemlére vizet öntünk, kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk.
  2. Egy tálba rakjuk a kétféle darát húst, majd hozzárakjuk a hagymákat, körtét, sárgarépát, a zsemlét és a fűszereket, majd jól eldolgozzuk.
  3. Zsemlemorzsán kinyújtjuk, majd a szélére rakjuk a parasztkolbászt, középen hosszában bevágjuk, és a mélyedésbe kenjük a mustárt, majd fölcsavarjuk.
  4. A roládot zsírral kikent tepsibe tesszük, és 180 fokon kb 90 percet sütjük, közben párszor a tetejét zsírral lekenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 638
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Vasárnapi ebéd, a párom készítette.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.