r
Nosalty Logó

Töltött tök (hús nélkül)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Töltött tök (hús nélkül)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1080 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4321 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 114 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3040.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    553 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1479 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 1080 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.3 g

Zsír

  • Összesen
    219.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1028 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12160.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    3411 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    732 mg
  • Foszfor
    2893 mg
  • Nátrium
    4777 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1641 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1047 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1092 micro
  • α-karotin
    1212 micro
  • β-karotin
    5915 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    30876 micro
  • Lut-zea
    4129 micro
Összesen 4321 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    822 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a tököt, hosszában kettévágjuk, kimagozzuk.
  2. Forró sós vízbe dobjuk a fél tököket, 10 percig főzzük (blansírozzuk), lyukas kanállal kiemeljük, hagyjuk kihűlni.
  3. A kenyeret szeletekre vágva a tejbe áztatjuk.
  4. A kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk.
  5. A kihűlt tökhajókat tepsibe helyezzük és töltjük.
  6. Töltelék készítése:
  7. A kenyérszeleteket kinyomjuk, hozzáadjuk a hagymát, a kakukkfüvet, a tojást és a durvára vágott diót.
  8. A tölteléket elegyengetjük és sajtszeletekkel borítjuk.
  9. Negyedekre vágott paradicsomot rakunk a tökcsónakok köré, sózzuk, olajjal locsoljuk és nem túl erős lángon pirosra sütjük a tepsi tartalmát .
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 43088
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 11.

Ajánló

Régebben - mikor még nem volt saját piacom - szeletelt, nehéz kenyérből készítettem (Vollkorrnbrot), ill. annak a sokmagos változatából. Most Láng Edit paradicsomos kenyeréből, dióval és persze kecskesajttal (gomolya Kalmáréktól). Itt most arról értekeznék egy kicsit, hogy az ételreceptek nincsenek "az égbe írva", a kulináris élvezetek terén éppen úgy hozzáadhatjuk saját ötleteinket, kreativitásunkat, mint a szerelem terén. A lényeg: a harmónia - itt is, ott is. Ennek az ételnek például a fekete kenyér, a kakukkfű, a tök és a paradicsom összhangja a lényege. A magot (diót vagy mást) csak azért adom hozzá, hogy legyen valami rágnivaló. Néha nem teszek rá sajtot, hanem paradicsomkarikákkal fedem a tölteléket. Teljesen vegetáriusként is készíthető, ha tej helyett vízben áztatunk, a tojás helyett alternatív kötőanyagot használunk. A bor, amit iszogatok éppen a vacsorám mellé, szintén a Láng Edittől való: bio olaszrizling. Hideg- vagy meleg előételnek is kitűnő.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött tök (hús nélkül)
Harmathy Ildikó 313 recept

Nem tudom már, honnan van ennek az ételnek a receptje, gondolom egyszercsak összeállt a sok próbálkozásból, mint a legtöbb receptem. Imádom! Hidegen is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek