Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tök (hús nélkül)

Töltött tök (hús nélkül)
Töltött tök (hús nélkül)
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom már, honnan van ennek az ételnek a receptje, gondolom egyszercsak összeállt a sok próbálkozásból, mint a legtöbb receptem. Imádom! Hidegen is!



hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Régebben - mikor még nem volt saját piacom - szeletelt, nehéz kenyérből készítettem (Vollkorrnbrot), ill. annak a sokmagos változatából. Most Láng Edit paradicsomos kenyeréből, dióval és persze kecskesajttal (gomolya Kalmáréktól).
Itt most arról értekeznék egy kicsit, hogy az ételreceptek nincsenek "az égbe írva", a kulináris élvezetek terén éppen úgy hozzáadhatjuk saját ötleteinket, kreativitásunkat, mint a szerelem terén. A lényeg: a harmónia - itt is, ott is.
Ennek az ételnek például a fekete kenyér, a kakukkfű, a tök és a paradicsom összhangja a lényege. A magot (diót vagy mást) csak azért adom hozzá, hogy legyen valami rágnivaló. Néha nem teszek rá sajtot, hanem paradicsomkarikákkal fedem a tölteléket.
Teljesen vegetáriusként is készíthető, ha tej helyett vízben áztatunk, a tojás helyett alternatív kötőanyagot használunk.
A bor, amit iszogatok éppen a vacsorám mellé, szintén a Láng Edittől való: bio olaszrizling.
Hideg- vagy meleg előételnek is kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a tököt, hosszában kettévágjuk, kimagozzuk.
  2. Forró sós vízbe dobjuk a fél tököket, 10 percig főzzük (blansírozzuk), lyukas kanállal kiemeljük, hagyjuk kihűlni.
  3. A kenyeret szeletekre vágva a tejbe áztatjuk.
  4. A kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk.
  5. A kihűlt tökhajókat tepsibe helyezzük és töltjük.

Töltelék készítése:


  1. A kenyérszeleteket kinyomjuk, hozzáadjuk a hagymát, a kakukkfüvet, a tojást és a durvára vágott diót.
  2. A tölteléket elegyengetjük és sajtszeletekkel borítjuk.
  3. Negyedekre vágott paradicsomot rakunk a tökcsónakok köré, sózzuk, olajjal locsoljuk és nem túl erős lángon pirosra sütjük a tepsi tartalmát .

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 38 302
elküldve: 3
receptkönyvben: 161
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Húsmentes töltött tök, töltött tök húsmentesen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1074
közönséges tök 2 kis db
kenyér 60 dkg
tej 5 dl
tojás 4 db
vöröshagyma 2 közepes fej
olívaolaj 3 ek
dió 10 dkg
kakukkfű 0.5 csokor
sajt 25 dkg
paradicsom 12 db