r
Nosalty Logó

Húsos rántott palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsos rántott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A palacsintatésztához

A besamelhez

A raguhoz

A panírozáshoz

Összesen 1937 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A palacsintatésztához

A besamelhez

A raguhoz

A panírozáshoz

Összesen 7744 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A palacsintatésztához

A besamelhez

A raguhoz

A panírozáshoz

Összesen 305 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 1937 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.5 g

Zsír

  • Összesen
    569.7 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    244 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    180 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5869.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2033 mg
  • Nátrium
    2028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    186 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    1066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    743 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 7744 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 305 Kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A besamelhez

A raguhoz

A panírozáshoz

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a pirosaranyat, és belenyomjuk a két gerezd fokhagymát. Gyorsan keverjük el, és tegyük bele a darált húst, nehogy a pirospaprika megégjen. Közepes lángon addig forgassuk a húst, míg a részei külön nem válnak egymástól, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és fedő alatt pároljuk kb. 45 percig. A vége előtt 15 perccel adjuk hozzá a zöldségeket is.
  2. Amíg a hús párolódik, készítsük el a palacsintát és a besamelt. A palacsintához a hozzávalókat szépen sorban keverjük össze, és annyi szódavizet öntsünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Tegyük be a tésztát a hűtőbe, amíg elkészítjük a besamelt.
  3. A besamelhez habzásig hevítsük a vajat, szórjuk bele a lisztet, kavarjunk rajta egyet. Öntsük fel hideg tejjel (így nem lesz csomós), keverjük el, nyomjuk bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett pár percig forraljuk. A kész besamelt keverjük bele az elkészült raguba, és hagyjuk kihűlni.
  4. Süssük meg a palacsintákat, és töltsük meg úgy, hogy egy-két evőkanálnyi ragut eloszlatunk a palacsinta alsó egyharmad részén, majd a két szélét behajtjuk a közepéig, és feltekerjük. Az így elkészült palacsintákat a szokásos módon panírozzuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 588
  • Tegnapi nézettség: 62
  • 7 napos nézettség: 483
  • Össznézettség: 222423
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 31.

Ajánló

Magában majonézzel vagy tartármártással kiváló fogás, de adhatjuk feltétként is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem egyszerű étel, de megéri a fáradságot.

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A besamelhez

A raguhoz

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek