r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Hortobágyi palacsinta Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintához

A csirkepörkölthöz

A szószhoz

Összesen 909 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintához

A csirkepörkölthöz

A szószhoz

Összesen 3640 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintához

A csirkepörkölthöz

A szószhoz

Összesen 132 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1393.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    283 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 909 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    172.5 g

Zsír

  • Összesen
    242.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5573.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1824 mg
  • Nátrium
    2545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1132 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1022 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    2128 micro
  • β-crypt
    264 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    2498 micro
Összesen 3640 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    169 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A csirkepörkölthöz

A szószhoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. A hagymát apró kockára vágjuk, majd kevés olajon kissé megsózva, kevergetve megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot /hámozott/, közben persze visszatesszük a tűzre, átforgatjuk.
  2. Beletesszük a lebőrözött kettévágott, sózott csirkecombokat. Fűszerezzük, só, bors, paprikakrém, ételízesítő,zúzott fokhagyma, kicsit átforgatjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, felforraljuk, majd a hőfokot mérsékeljük alatta, és lefedve puhára főzzük.
  3. A kész combokat kicsontozzuk és ledaráljuk. Majd kevés pörköltszafttal plusz a sűrűjével, 1-2 ek mustárral, kb. 2 ek tejföllel ízesítjük, hogy ne legyen túl száraz, de vigyázzunk, nehogy nagyon lágy legyen.
  4. Megtöltjük a sóspalacsintákat, ezután elkészítjük a mártást.
  5. A maradék szafthoz szükség szerint vizet adunk, és jól kiforraljuk, közben a tejfölt a liszttel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük. A pörköltszaftot a tűzről lehúzzuk, és a tejfölös masszával simára keverjük, kevergetve besűrítjük, ha nem lenne elég sűrű, kevés étkezési keményítőt hideg vízzel elkeverünk, és hozzáadjuk. Citromlével és sóval ízesítjük.
  6. Tálalásnál a mártással bevonjuk, és ízlés szerint tejfölt kínálunk hozzá.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 20278
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hortobágyi palacsinta Katharosz konyhájából
Katharosz 488 recept

"Retro" kedvenc!!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Micsoda finomság.:-)

Béba_43

ISTENI! Szerintem a citromlé nem köll bele, a családomnak ezzel nem ízlene, inkáb Er?s Pistával, egy kicsit. MI ÍGY SZERETJÜK, PICIT CSÍP?SEN!!!!!!!!!!!!!

Katharosz

Finom benne a citromlé is, nem kell savanyúra csinálni, de erre is igaz, hogy ahány ház annyi szokás! Üdv. Kati

Hozzávalók

A palacsintához

A csirkepörkölthöz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?