Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi palacsinta Katharosz konyhájából

Hortobágyi palacsinta Katharosz konyhájából
Hortobágyi palacsinta Katharosz konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Retro" kedvenc!!

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A csirkepörkölthöz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockára vágjuk, majd kevés olajon kissé megsózva, kevergetve megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot /hámozott/, közben persze visszatesszük a tűzre, átforgatjuk.
  2. Beletesszük a lebőrözött kettévágott, sózott csirkecombokat. Fűszerezzük, só, bors, paprikakrém, ételízesítő, zúzott fokhagyma, kicsit átforgatjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, felforraljuk, majd a hőfokot mérsékeljük alatta, és lefedve puhára főzzük.
  3. A kész combokat kicsontozzuk és ledaráljuk. Majd kevés pörköltszafttal plusz a sűrűjével, 1-2 ek mustárral, kb. 2 ek tejföllel ízesítjük, hogy ne legyen túl száraz, de vigyázzunk, nehogy nagyon lágy legyen.
  4. Megtöltjük a  sós palacsintákat, ezután elkészítjük a mártást.
  5. A maradék szafthoz szükség szerint vizet adunk, és jól kiforraljuk, közben a tejfölt a liszttel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük. A pörköltszaftot a tűzről lehúzzuk, és a tejfölös masszával simára keverjük, kevergetve besűrítjük, ha nem lenne elég sűrű, kevés étkezési keményítőt hideg vízzel elkeverünk, és hozzáadjuk. Citromlével és sóval ízesítjük.
  6. Tálalásnál a mártással bevonjuk, és ízlés szerint tejfölt kínálunk hozzá. 
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 19 070
elküldve: 12
receptkönyvben: 444
elkészítve: 13/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hortobágyi húsos palacsinta, mustáros hortobágyi, hortobágyi palacsinta maradék pörköltből

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Béba_43
Béba_43 Mon, 2013-08-05 17:05

ISTENI! Szerintem a citromlé nem köll bele, a családomnak ezzel nem ízlene, inkáb Erős Pistával, egy kicsit. MI ÍGY SZERETJÜK, PICIT CSÍPŐSEN!!!!!!!!!!!!!

katharosz
Katharosz / katharosz Tue, 2013-08-06 23:33

Finom benne a citromlé is, nem kell savanyúra csinálni, de erre is igaz, hogy ahány ház annyi szokás!
Üdv. Kati

907
finomliszt 125 g
tojás 2 db
1 kk
tej 2.5 dl
vaj 4 dkg
napraforgó olaj 6 teáskanál
csirkecomb 6 db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 nagy db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 1.5 dl
mustár 1 csipet
citromlé 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
étkezési keményítő 1 evőkanál