Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognaival töltött rántott palacsinta

Bolognaival töltött rántott palacsinta
Bolognaival töltött rántott palacsinta
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjemmel együtt találtuk ki, és akkor a legjobb, amikor együtt készítjük el. :)

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A szószhoz

A bundázáshoz, sütéshez

ajánlat

Tehetünk bele kis reszelt sajtot is, de olyan fajtát, ami könnyen olvad.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 dl tejhez hozzáütjük a 2 db tojást, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Amikor már csomómentes, felöntjük a másik 4 dl tejjel, és hozzáadunk egy kevés olajat is.
  2.  A bolognai szószt elkészítjük, ahogy a csomagoláson lehet olvasni. Természetesen használhatunk más bolognai mártást is, üvegeset vagy saját készítésűt. Ehhez az ételhez én maradtam az alappornál.
  3. A kisült palacsinta tésztába teszünk egy kevés bolognai szószt, felhajtjuk egyszer, két oldalt behajtjuk, és felcsavarjuk.
  4. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, majd bő, forró olajban kisütjük aranybarnára.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 24 160
elküldve: 2
receptkönyvben: 405
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott palacsinta gyors bolognai szósszal töltve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KovacsRita
KovacsRita Thu, 2015-04-16 09:49

Nem kritika, csak pici megjegyzés: ne főzzetek kész porokkal!! Friss fűszerekkel és paradicsommal (ha nincs, paradicsomkrémmel) ezerszer finomabb minden, ráadásul sokkal egészségesebb. (lásd slow food)

reka8099
reka8099 Thu, 2012-06-07 14:29

Húúúúúúúúúúú...nem nagyon tudok sütni főzni.De ezt mindenképpen kipróbálom MOST! Szurkoljatok! :D

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Tue, 2011-06-21 15:04

Kedves katamolly! Örülök, hogy tetszik! Én a konyhában a férjemmel szeretek a legjobban főzöcskézni! Annál nincs is jobb...., már mint a konyhában! ;-) Üdv: Ági

katamolly
katamolly Sat, 2011-06-04 10:34

Ez nagyon-nagyon guszta! Egyből mentettem a receptkönyvbe, hamarosan ki is próbálom. És az elkészítés módja is nagyon csalogató (=férjjel együtt) :-)

2088
tej 8 dl
finomliszt 30 dkg
cukor 1 csipet
1 kávéskanál
tojás 3 db
napraforgó olaj 1 ek
darált sertéshús 50 dkg
bolognai alap 2 csomag
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 5 dl