r
Nosalty Logó

Húsleves DoGGma konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nathan
Húsleves DoGGma konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3371 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2651 micro
  • β-karotin
    6401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    430 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 561 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    237.5 g

Zsír

  • Összesen
    209.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8128.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    2467 mg
  • Nátrium
    4520 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1909.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4331 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    15909 micro
  • β-karotin
    38406 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2578 micro
  • Lut-zea
    2091 micro
Összesen 3371 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    444 micro
  • β-karotin
    1072 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    72 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész csirkét megmossuk, szétbontjuk, és egy nagy lábosba rakjuk a többi hússal együtt, majd felengedjük hideg vízzel úgy, hogy minimum 3 ujjnyira ellepje. Fedő nélkül főzzük.
  2. Pucoljuk meg a répát, zellert, petrezselymet, karalábét, a hagymát (csak a külső héját szedjük le), fokhagymát, és a krumplikat és mehet minden a levesbe a borsokkal, a babérlevéllel, a köménnyel együtt.
  3. Amint a leves felforrt, szedjük le róla a habot, és legkisebb lángra vesszük (éppen, hogy csak mocorogjon), beletesszük a leveskockát, és körülbelül másfél órát főzzük.
  4. Hozzáadjuk a paprikákat, a paradicsomot, megkóstoljuk, és ha kell, most megsózhatjuk. Addig főzzük, míg minden meg nem puhul.
  5. Ha elkészült leszűrjük a levest, különszedjük a húst és a zöldséget, és tésztát főzünk hozzá ízlés szerint vagy a leves levében, vagy sós vízben. A hússal, zöldséggel együtt kínáljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2703
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húslevest mindig is úgy szerettem, ahogy mama készíti, és régen eldöntöttem, hogy egyszer megcsinálom ugyanolyanra. Eddig ez áll hozzá a legközelebb, imádom! Egyszerűen finom! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!