Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombóc paradicsomszószban kdritától

Húsgombóc paradicsomszószban kdritától
Húsgombóc paradicsomszószban kdritától
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsgombóc paradicsomszószban avagy nálam ez a töltött paprika. Sok gombóc és rengeteg paradicsomszósz.:)

Én anyukámtól tanultam, Ő a nagyimtól. Szerintem ez a legegyszerűbb módja a töltött paprikának. És nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A szószhoz

A húsgombóchoz

ajánlat

Annak ajánlom, akinek kevés az ideje, mert gyors és egyszerű. Illetve akik édesen szeretik a töltött paprikát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gerslit átmossuk, és a darált hússal, a fűszerekkel, a tojással és zúzott fokhagymával jó alaposan összedolgozzuk. Félretesszük, hogy az ízek kissé összeérjenek (ez kb. a szósz elkésztési ideje).
  2. A TV paprikát megmossuk, és óvatosan, kimagozzuk, hogy tölthető állapotba kerüljön.
  3. Magas fazékban a zsírral és liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a zöldségleves alappal óvatosan, nehogy csomós legyen, és hozzáadjuk a paradicsomlét, az apróra vágott zellerzöldet és a petrezselymet. Felforraljuk.
  4. Mikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot, és sózzuk, újra forraljuk, és megkóstoljuk, hogy a paradicsomszósz elég édes és sós-e. (Ízlés szerint lehet édesebbre vagy savanykásra. Sóval óvatosan, mert a gombócban is van só.)
  5. A darált hússal megtöltjük a paprikákat, és a maradékból gombócokat formázunk.
  6. Forrásban lévő szószba rakjuk, és hagyjuk kb. 5 percig forrni, majd óvatosan megkeverjük, hogy a gombócok ne ragadjanak le.
  7. Ezután kis lángra vesszük, és fedő alatt addig főzzük, míg a gombócok teljesen megpuhulnak.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 424
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kdrita

Mióta szakács: 2012.10.31.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgombóc, töltött paprika, gombóc paradicsomszósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

573
paradicsomlé 10 dl
zöldség alaplé 5 dl
finomliszt 1 evőkanál
cukor 2 ek
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
zeller 1 kis db
sertészsír 1 ek
darált sertéshús 0.5 kg
gersli 1 bögre
fokhagyma 3 gerezd
tv paprika 3 db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint