Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi palacsinta csirkemellből

Hortobágyi palacsinta csirkemellből
Hortobágyi palacsinta csirkemellből
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi hungarikum, hazai ételeink kiválósága. Valójában egy meleg előétel, én azonban úgy gondolom, főfogásként is megállja a helyét.

Még soha nem készítettem magamtól, és most érkezett el az ideje. Sikert aratott, felvehetem a gyakran készítendő ételeim listájára.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk. Apróra vágjuk a vöröshagymát, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Amint a hagymánk üvegesre párolódott, hozzáadjuk a húskockákat. Addig pároljuk, míg teljesen ki nem fehéredik a hús.
  2. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával. Vigyázzunk, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz!
  3. Ezt követően felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb. 40 percen át pároljuk.
  4. Eközben elkészítjük egy tálban a habarást a tejföl és liszt simára keverésével.
  5. Mikor a hús puhára párolódott, levesszük a tűzről és leszűrjük a levét egy tálba. 
  6. A levét ismét visszatesszük a tűzre, majd behabarjuk. A húst apró darabkákra vágjuk, vagy húsdarálón átdaráljuk.
  7. A palacsintákat megrakjuk hússal, meglocsoljuk szósszal, majd összehajtogatjuk (mind a négy oldalát behajtjuk).
  8. Tálra tesszük, meglocsoljuk szósszal és még melegen tálaljuk.

 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 46 543
elküldve: 21
receptkönyvben: 654
elkészítve: 23/32
Facebookon megjelent: 1

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos raguval töltött palacsinta, húsos palacsinta, töltött sós palacsinta

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodia1
Kodia1 Sun, 2012-12-30 14:43

Ma készítettem el, és nagyon finom! Egy esztétikai problémám akadt. Nem volt szép folyós a mártás, egy kicsit összeállt, de ízre az is jó volt. Nem keveredett el szépen a habarás a zsiradékkal.

Üdvözlettel: Klaudia

Zsofia_Sz
Zsofia Sz / Zsofia_Sz Mon, 2012-09-10 17:20

Köszi a receptet! Elkészítettem, pont, ahogy írtad. Nagyon egyszerű volt, és hatalmas sikert aratott. A fiúm többször is visszatapsolta! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-08-23 21:27

Fantasztikus érzés hallani, hogy másnak is ízlett. :-) Csodaszép esetét kívánok!
Na ezt süsd ki!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-08-12 17:49

Köszönöm szépen! Igazán megtisztelő :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-08-11 12:21

Hmmm, éhes lettem, pedig már az ebéd kész van, csak a családot várom, - addig itt nézegetek, és éhesebb lettem, mint voltam, gratulálok, csoda guszta! :-o
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-08-12 17:48

Nagyon szépen köszönöm az elismerő szavakat. Remélem a te általad elkészített ebéd is nagyon finomra sikerült, csak úgy, mint nálunk ez a palacsinta. Szép napot a Na ezt süsd ki! blog nevében :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-08-12 17:51

Köszönöm szépen, megvolt, finom lett az ebéd, de közel se ez, ami itt kínálta magát.:-o
A blogodat megnézem, kíváncsivá tettél, szép vasárnap délutánt kívánok és kellemes nyárias jövő hetet!
Amint tudom, elkészítem, mert minden finom, ami benne található! :-o
Csak mennyiség kérdése az egész! :-o
Éva-Anyóca

566
tojás 2 db
1 csipet
finomliszt 150 g
tej 400 ml
napraforgó olaj 3 ek
csirkemell filé 500 g
vöröshagyma 1 közepes fej
víz 50 ml
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 175 g
finomliszt 50 g