r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta csirkemellből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hortobágyi palacsinta csirkemellből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 576 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 2297 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 148 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 576 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3516.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1091 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 2297 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk. Apróra vágjuk a vöröshagymát, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Amint a hagymánk üvegesre párolódott, hozzáadjuk a húskockákat. Addig pároljuk, míg teljesen ki nem fehéredik a hús.
  2. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával. Vigyázzunk, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz!
  3. Ezt követően felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb. 40 percen át pároljuk.
  4. Eközben elkészítjük egy tálban a habarást a tejföl és liszt simára keverésével.
  5. Mikor a hús puhára párolódott, levesszük a tűzről és leszűrjük a levét egy tálba.
  6. A levét ismét visszatesszük a tűzre, majd behabarjuk. A húst apró darabkákra vágjuk, vagy húsdarálón átdaráljuk.
  7. A palacsintákat megrakjuk hússal, meglocsoljuk szósszal, majd összehajtogatjuk (mind a négy oldalát behajtjuk).
  8. Tálra tesszük, meglocsoljuk szósszal és még melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 450
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 119
  • Össznézettség: 72010
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy igazi hungarikum, hazai ételeink kiválósága. Valójában egy meleg előétel, én azonban úgy gondolom, főfogásként is megállja a helyét. Még soha nem készítettem magamtól, és most érkezett el az ideje. Sikert aratott, felvehetem a gyakran készítendő ételeim listájára.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Mivel dunai gyerek vagyok, halászlét már 15 éves korom óta...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Novemberben Schöck Zoltánnal készítettünk interjút, akinek házias, kreatív receptjeivel már találkozhattatok az oldalon. Szia, Zoltán!

Nosalty

További cikkek