r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Katrin konyhájából

Katrin
Hortobágyi húsos palacsinta Katrin konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Palacsinták elkészítése

Pörkölt megfőzése

619
Kalória
27.7g
Fehérje
41.8g
Szénhidrát
37.2g
Zsír
229.4g
Víz
122.6g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Palacsinták elkészítése

Pörkölt megfőzése

Összesen 619 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Palacsinták elkészítése

Pörkölt megfőzése

Összesen 3091 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Palacsinták elkészítése

Pörkölt megfőzése

Összesen 170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    229.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 619 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5417.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    2898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    209 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 3091 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

Palacsinták elkészítése

  1. A lisztet, a tojást, a tejet és a víz felét robotgéppel csomómentesre eldolgozzuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a víz másik felét, és összekeverjük.
  2. A palacsinta hozzávalóiból sütünk kb. 8 db palacsintát.

Pörkölt megfőzése

  1. Maradék pörköltet felhasználhatjuk ilyenkor, de az is lehet, hogy kb. fél kg húsból hagyományos módon pörköltet főzünk.
  2. Egy kis olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, megüvegesítjük rajta. Ha ez kész, ráönthetjük a paprikát és a paradicsomot, és egy szaftos lecsós alapot főzünk.
  3. Ha összeestek és megpuhultak, ráönthetjük a húst. Megvárjuk, míg kifehéredik, és rászórjuk az őrölt pirospaprikát, majd befűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. Először leöntjük a pörkölt levét, majd ledaráljuk húsdarálón a pörköltet (de elég, ha apróra összevágjuk a pörkölt húst), 1 evőkanál tejföllel összekeverjük, s egy jó evőkanányit rakunk minden palacsintába középre, majd pedig ráhajtogatjuk a palacsintákat, s jénai tálba tesszük.
  5. A pörkölt megmaradt szaftjába teszünk egy kis ételkeményítőt, összeforraljuk, s azzal öntjük le a jénaiban lévő palacsintákat. Egy kicsit (kb. fél bögrényit) azért hagyunk a szaftból.
  6. A jénait berakjuk a sütőbe, s kb. 200 C-fokon 25 percig sütjük a palacsintákat.
  7. Majd amikor tányérra szedjük, még meglocsoljuk a maradék szafttal, amit mikróban kicsit megmelegítünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Ha marad pörköltünk, általában akkor szoktam készíteni, de ha megéhezünk rá, akkor kuktában gyorsan megfőzöm a pörköltet, s már készülhet is a finomság...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek