r
Nosalty Logó

Trencsényi palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Trencsényi palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A csirkepaprikáshoz

Továbbá

Összesen 878 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A csirkepaprikáshoz

Továbbá

Összesen 5254 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A csirkepaprikáshoz

Továbbá

Összesen 174 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 878 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.7 g

Zsír

  • Összesen
    259.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7062.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    2661 mg
  • Nátrium
    2453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1306.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    1148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    2621 micro
  • β-crypt
    511 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2479 micro
Összesen 5254 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    85 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A csirkepaprikáshoz

Továbbá

Elkészítés

A palacsintához

  1. Pörkölt készítése:
  2. A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre dinszteljük, sózzuk, hozzátesszük a felkockázott csirkehúst, fehéredésig kevergetjük. Megszórjuk paprikával, mellétesszük a paradicsomot, megszórjuk majorannávalés felengedjük kb 1,5-2 dl vízzel.
  3. Közepes lángon kb 45 percig főzzük, a végén belekeverjük a tejfölt, és egyet rottyantunk rajta, hogy besűrüsödjön.
  4. Amíg a pörkölt készül,előkszítjük a palacsintát.
  5. Palacsinta készítése:
  6. A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük.
  7. Ha elkészült, megpucoljuk, jól áttörjük, és hagyjuk kiűlni.
  8. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát készítünk, hozzákeverjük a kihűlt krumplit, és egy órát pihentetjük hideg helyen.
  9. Vékonyan kiolajozott serpenyőben közepes vastagságú palacsintákat sütünk (nekem ebből a mennyiségből 14 darab lett)
  10. Ha a paprikáscsirke elkészült, kivesszük a husokat a szaftból, és összeturmxoljuk. Csak annyi szaftot keverünk hozzá lassan és fokozatosan, hogy sűrű krémet kapjunk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánafűszerezünk. A krémnek nem szabad nagyon folyósnak lennie, mert akkor kifolyik a palacsinták közül!
  11. A juhtúrót kikeverjük kb 1 dl tejföllel, hogy szintén kenhető, de sűrű állagú legyen.
  12. Összeállítás:
  13. Egy kapcsos tortaformának (aminek átmérője nagyjából egyforma a papalcsintasütő átmérőjével) leszedjük az oldalát, és elkezdjük rétegezni a palacsintát: Az első palacsintát megkenjük a paprikáscsirke-krémmel, befedjük egy másikkal, amit a juhtúrós krémmel kenünk meg, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére a maradék tejföllel elkevert tojást kenjük.
  14. Felhelyezzük a tortaforma kapcsos oldalát, és előmelegített sütőben kb 25 perc alatt átsütjük az egészet.
  15. Kivesszük, kb 20 percet állni hagyjuk, majd tortaszerűen szeleteljük.
  16. Tálaláskor a szeletek tetejére öntünk a megmaradt paprikáscsirke szaftból, és tejfölpöttyökkel díszítük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16008
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha mindent frissen készítünk, akkor igazi pepecselős hétvégi ebéd. Nagyon tömör, nagyon laktató, nagyétkű férfiak jóllakatására tökéletes! Természetesen, ha van maradék pörköltünk, akkor a munka jó részét megspóroljuk, és csak kényelmesen újrahasznosítunk. Mint a rakott ételek általában, ez is annál jobb, minél többet áll, és minél többször van újramelegítve. Ennek csak az a feltétele, hogy ne legyen folyós egyik krém se, részint, hogy ne tudjanak kiszökni a palacsinták közül, és ne is tudja teljesen felszívni a tészta (mindkettő fojtósságot eredményez). Természetesen bármilyen fajta húsból elkészíthetjük, én csak azért használtam most csirkét, mert minden frissen készült, és az fő meg leghamarabb.

Hozzávalók

A palacsintához

A csirkepaprikáshoz

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek