r
Nosalty Logó

Hóemberes pásztortarhonya

Salamon Csilla
Hóemberes pásztortarhonya
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tarhonyához

A díszítéshez

995
Kalória
32.8g
Fehérje
93.9g
Szénhidrát
54g
Zsír
201.4g
Víz
37.3g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tarhonyához

A díszítéshez

Összesen 995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tarhonyához

A díszítéshez

Összesen 3984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tarhonyához

A díszítéshez

Összesen 196 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1853.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    201.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.2 g

Zsír

  • Összesen
    216.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7415.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    5314 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    375.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    805.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    848 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1104 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 3984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A tarhonyához

  1. Vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával, majd beletesszük a megpucolt és apróra felkockázott krumplit.
  2. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és belepréseljük a megpucolt fokhagymát.
  3. Közben hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és folyamatosan pótoljuk a vizet, amit elfőtt.
  4. Amikor félig megfőtt a krumpli, hozzáadjuk a tarhonyát, óvatosan összekeverjük, öntünk rá még 2 dl vizet, és előmelegített sütőben fedővel letakarva betesszük sülni.
  5. Amikor megsült és kicsit kihűlt, egy tálba öntjük teszünk rá 5 ek tejfölt, és hóember formát alakítunk ki.
  6. Csemegeuborkát felkarikázzuk, ezek lesznek a gombjai és az orra. Olívabogyó a szemei. Pirospaprikát felcsíkozzuk, ez lesz a hóember sálja, szája és a sapkája.:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Próbáltam egy kis téli hangulatot varázsolni ennek az ételnek is.:)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek